Timp Liber

Vacante la tara la preturi populare

Mihaela Beșleagă
28 ian 2011 919 vizualizări
Pentru cinci nopti de cazare in pensiuni de doua si trei margarete veti plati intre 150 lei si 195 lei de persoana u anul acesta turistii vor primi bonus si un mic dejun traditional

Vrincenii cu venituri mai mici sau cei care doresc sa petreaca citeva zile departe de agitatia orasului, in mijlocul naturii, la tara, isi pot programa un sejur prin programul special "Vacante la tara". Programul, organizat de Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), a ajuns la ce de-a XVI-a editie si ofera posibilitatea petrecerii unei vacante in satele romanesti la tarife promotionale. Varianta de iarna a programului se desfasoara pina pe 20 aprilie, fiind inscrise pensiuni din judetele Alba, Arges, Bihor, Brasov, Buzau, Constanta, Covasna, Gorj, s, Neamt, Suceava si, nu in ultimul rind, Vrancea. Preturile au ramas neschimbate pe parcursul ultimilor doi ani, sejurul fiind format din cinci nopti, exclusiv weekend-urile. Pentru cazare la pensiuni de doua margarete trebuie sa scoateti din buzunar 150 lei de persoana, iar la trei margarete 195 lei de persoana. Ca noutate in 2011, pensiunile vor oferi bonus si un mic dejun traditional in fiecare dimineata, alcatuit din brinzenturi, oua, dulceata, miere sau chec. Anul trecut, din Vrancea au primit turisti prin programul "Vacante la tara" sase pensiuni, in special din zona Lepsa-Soveja. In acest an insa, programul nu s-a miscat deocamdata, intrucit proprietarii de pensiuni sint in expectativa, intrucit s-au schimbat conditiile de clasificare. "Oamenii sint momentan putin debusolati, pina saptamina viitoare vor aparea noile conditii de clasificare ale pensiunilor, acestea vor trebui sa-si faca singure documentatia", ne-a declarat Vasile Bostiog, presedintele ANTREC Vrancea. Un alt impediment pentru desfasurarea acestui program este faptul ca persoanele carora se adreseza, in special pensionari si persoane cu venituri mai mici, nu isi permit transportul pina la destinatia vacantei, cheltuiala care de multe ori este egala sau chiar mai mare decit costul cazarii. "Ne-au sunat in majoritate pensionari, din Bucuresti sau alte judete, care ne-au intrebat cam cit e transportul, iar cind auzeau cit costa, multi renuntau", ne-a mai spus Vasile Bostiog. Atuul programului ramine bogatia si diversitatea meniurilor traditionale romanesti, peisajele pitoresti, cit si ospitalitatea gazdelor. Harta pensiunilor care participa la programul "Vacante la tara" poate fi gasita pe site-ul www.antrec.ro. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.