Revelion cu meniu traditional sau sofisticat ¦ la restaurant
Anul Nou se apropie cu pasi repezi si fiecare dintre noi ne facem planuri cum sa petrecem cea mai importanta noapte din an. Daca nu va permiteti un sejur la munte in tara sau peste hotare sau pur si simplu vreti sa ramineti aproape de casa si sa va simtiti confortabil, o solutie este ca Revelionul 2010-2011 sa il petreceti la restaurant. In comparatie cu anul trecut, numarul localurilor care organizeaza o seara speciala de Anul Nou s-a redus considerabil. Cu toate acestea, meniurile sint bogate, pe toate gusturile, fie traditionale, fie mai exotice, iar atmosfera este intretinuta de Dj sau formatii cu muzica de petrecere. Pretul unei astfel de seri este cuprins intre 160 lei si 250 lei pentru o persoana, iar locuri mai sint inca disponibile. Am "sondat" piata restaurantelor care organizeaza Revelionul si va prezentam in rindurile care urmeaza citeva informatii orientative despre meniu, muzica si locatii.
Restaurant Laguna (din cadrul clubului Green Paradise)
- 250 lei de persoana cu reducere 10% grupuri mai mari de 10 persoane
- 100 de locuri disponibile
- Formatia restaurantului si alte surprize muzicale, tombola cu premii, artificii
- Meniu: antreu, aperitive ou de prepelita cu icre rosii in cuib de salata, tartine cu somon, sarmalute, somon la gratar, buturuga din salau in somon, grill cotlet de porc, pui, cirnaciori de casa, desert prajitura anului 2011, bauturi la discretie: whisky, martini, palinca, vin alb, vin rosu, cafea, sucuri, fructe.
Salon Modern
- 200 lei de persoana
- Capacitate 200 persoane, mai sint locuri disponibile
- Muzica de petrecere formatia Odeon, condusa de maestrul Geambasu si muzica populara
- Meniu divers: platou traditional cu gustari reci de sarbatori "" salata boef, toba de casa ca la bunica, sunculita taraneasca, leber de casa, tartina cu icre rosii, peste afumat, jumari pe castravete; salau cu cartofi natur si lamiie; sarmale de varza cu mamaliguta; ceafa de porc, piept de pui si cirnaciori la gratar cu cartof copt si salata; desert - placinta cu brinza si stafide; bauturi: martini, whisky, vin alb, apa minerala si plata, sucuri, fructe, cocktail de alune si fistic
Restaurant Solar
- 160 lei de persoana
- Capacitate 130 persoane, sint disponibile
- Muzica asigurata de DJ
- Meniu: aperitiv traditional, friptura de pasare, sarmalute in foi de vita si varza, gril ceafa de porc, cirnati, desert tiramisu; se asigura bauturile: vin, apa minerala, plata, sucuri, cafea, whisky, martini, sampanie.
Restaurant Intim
- 200 lei de persoana
- Muzica asigurata de DJ Caletz
- Meniu: piftie de curcan cu salata marocana si somon fume, rulada de pui cu ciuperci de padure si bacon, sufleu de somon cu patrunjel si ceapa, sarmalute fierte in untura de gisca cu mamaliguta, pulpa de rata confiata cu sos de visine, desert mousse de ciocolata belgiana cu sos de menta, bauturi racoritoare si vinul casei, whisky, cocktail campari orange.
Restaurant Casa Veche
- 220 lei de persoana
- 80 lei de persoana pentru masa "retro", din 1 ianuarie
- 80 locuri, mai sint disponibile
- Muzica asigurata de DJ
- Meniuri diverse, cu specialitati precum: cocktail cruditati, rulada de curcan, friptura de muschiulet de porc cu ierburi aromate si cartofi cu rozmarin, somon cu sos de creveti; bauturi diverse: whisky, gin tonic, cafea, sampanie.
Unele restaurante, in schimb, desi nu organizeaza Revelionul au programul incarcat in cele doua seri de Craciun. Este cazul Restaurantului Oscar, care a pregatit programe speciale si meniuri apetisante pentru serile de 25 si 26 decembrie. Pentru 130 lei de persoana aveti inclus in meniurile din cele doua seri specialitati precum: racitura din carne de curcan, frigarui cu cas proaspat, tartine cu muschi afumat, friptura asortata si tort cu crema ness si visine pentru desert. Sint incluse si bauturi la discretie. Atmosfera si buna dispozitie vor fi asigurate de formatiile "Sentimentalii" din Focsani in prima seara si de Tomis Junior din Galati in cea de-a doua seara, incepind cu ora 20.00. Atmosfera de sarbatoare de Craciun va fi si la Intim, care pregateste un meniu traditional cu pastrama, cirnati mocanesti, sarmalute, tochitura si placinte cu brinza dulce si stafide. Atmosfera va fi intretinuta de trupa Provincialii, totul pentru 170 lei/persoana. Speram ca v-am deschis apetitul pentru un Craciun si un Revelion de neuitat! (Mihaela BESLEAGA)