Timp Liber

Focsanencele prefera sa fie cit mai naturale de Revelion

Ziarul de Vrancea
30 dec 2005 1153 vizualizări
Pentru seara dintre ani majoritatea doamnelor si domnisoarelor prefera sa fie cit mai naturale. Aranjatul parului, manichiura,pedichiura si o tinuta deosebita pot ajunge pina la 10 milioane de lei. Daca nu v-ati programat pina acum la un salon de cosmetica, grabiti-va, specialistele au agenda rezervata cam 90%.

Petrecerea de Revelion, fie ca are loc la un restaurant, acasa la prieteni sau in cabane la munte, necesita intotdeauna pregatiri intense. Pentru citeva ore in noaptea magica dintre ani, doamnele isi pregatesc cu luni inainte tinuta si accesoriile. Daca pentru masa si artificii ajung 2-4 milioane de lei, hainele, machiajul si parfumul pot ajunge si pina la 10 milioane de lei. Acest lucru daca vreti sa fiti atractia serii. Insa, pentru a avea toate acestea, trebuie sa va pregatiti din timp, sa colindati magazinele in cautarea rochiei perfecte si sa va rezervati loc la salonul de manichiura si cosmetica. Specialistele in aranjarea podoabei capilare spun ca, pentru Revelion 2006, focsanencele au preferat tonuri calde in materie de vopsea de par si coafuri cit mai naturale. Reprezentantele sexului frumos nu mai par interesate de celebrele "sarmalute" si au ales sa isi puna in evidenta naturaletea. Doamnele au renuntat si la cocuri si coafuri sofisticate, care sa necesite ore de chin la coafor. "Pentru Revelion, doamnele au preferat coafurile ceva mai naturale. Programul nostru a fost foarte incarcat in aceasta perioada. Am avut si pina la 20 de cliente de persoana in aceste zile, dar ne-am descurcat. Si in week-end, cind aveam program scurt, am fost ocupate la maximum", ne-a spus Paula Podoiu, hair-stilist la un salon de frumusete din Focsani.


Rochia si machiajul, cit doua salarii


O data rezolvata problema coafurii, trebuie sa cautati tinuta speciala de petrecere. Si la acest capitol, doamnele si domnisoarele au ales sa mentina linia naturaletei, rochiile, indiferent de pret, fiind simple, dar elegante. Reprezentantii caselor de moda din Focsani spun ca banii nu prea au contat,focsanencele cautind sa arate cit mai la moda de Anul Nou. Multe doamne au dorit sa imbrace chiar si tinute care au fost prezentate pe podium, de manechine profesioniste. "Preturile nu au contat. Doamnele au cautat rochiile speciale create de casa noastra de moda. Doamnele care se respecta gasesc intotdeauna la noi o tinuta potrivita pentru astfel de momente", ne-a spus reprezentanta unei case de moda din Focsani. Daca rochia a costat intre 4 si 7 milioane de lei, iar aranjatul parului aproape 1,5 milioane de lei, aveti nevoie si de o manichiura si o pedichiura speciala de Sarbatori. Pentru doamnele care vor sa impresioneze, saloanele de manichiura au pus la dispozitia clientelor decoratiuni specifice Sarbatorilor de Iarna, braduti, mini-Mosi Craciun sau spiridusi, dar si aplicatii ceva mai sofisticate precum cristale Swarowsky, picturi sau decoruri 3D. "Avem programari facute pina la Revelion. Doamnele au preferat manichiura franceza, ceva mai naturala, dar si culorile rosu, in spiritul Sarbatorilor, negru sau maron", ne-a spus si Florentina Luca, specialista la un salon de cosmetica. O aplicare de unghii artificiale simple costa 400.000 de lei, un tratament cu ulei cald pentru miini si unghii 150.000 de lei, o manichiura "champagne lux" ajunge la 250.000 de lei, iar o pedichiura "magia fructelor" la 200.000 de lei. Daca doriti sa va rasfatati pina la capat puteti incerca si un machiaj de ocazie la 450.000 de lei. Doamnele care inca nu si-au facut rezervare la un salon de frumusete ar trebui sa se grabeasca pentru a agendele specialistelor sint aproape pline. Insa, pentru noaptea dintre ani, merita sa faceti un efort financiar pentru a va simti ca o adevarata regina. Mai ales ca se spune ca, asa cum veti petrece de Revelion, asa va va merge tot anul. (Iulia CRETU, Alina PELIN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.