Timp Liber

Concert aniversar sustinut de Orchestra de Camera Unirea

Sorin Tudose
26 nov 2010 768 vizualizări
Focsanenii pot audia duminica fragmente muzicale din George Enescu si Ludovic Van Beethoven, la Teatru u biletul costa 20 de lei, dar cei care vor sa ajute acest proiect pot achizitiona si bilete de 50 de lei

Iubitorii muzicii clasice sint invitati duminica, 28 noiembrie, de la ora 18.00, la un concert aniversar organizat cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, sustinut de Orchestra de Camera "Unirea" Focsani in sala Teatrului Municipal. "Dorim sa facem un cadou de suflet focsanenilor si nu numai. In prima parte a concertului vor fi interpretate melodii din repertoriul lui George Enescu si a altor compozitori romani, urmind ca cea de-a doua sa se axeze pe Ludovic Van Beethoven, mai exact Simfonia nr. 5", a declarat Valentin Gheorghita, directorul Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia". Acesta a mai precizat ca doreste prin acest concert sa refaca un spatiu cultural in Focsani cu atit mai mult cu cit muzica lui Beethoven nu s-a mai auzit in oras de decenii bune intr-un mod organizat, in cadrul unei institutii. De asemenea, acesta mai spune ca in cursul anului viitor Orchestra va merge si in alte judete din tara pentru a face renume orasului nostru. La rindul lui, Vincent Gruger, dirijorul orchestrei formata din 36 de instrumentisti a laudat publicul focsanean. "Am remarcat cit de primitor este publicul din Focsani si sper ca duminica sala sa fie plina. Si mie imi place un festival al berii din cind in cind, dar comunitatea are nevoie si de lucruri mai profunde chiar daca nu sint atit de populare. Un copil care are acces la cultura se dezvolta altfel din punct de vedere intelectual si emotional", a declarat Vincent Gruger. Biletul costa 20 de lei, iar cei care vor sa ajute un astfel de proiect inedit pentru acest oras pot achizitiona de la Teatru bilete de 50 de lei. Intr-o urbe in care nu se intimpla mai nimic in plan cultural, concertul Orchestrei de Camera reprezinta o gura de oxigen pentru cei care inteleg si apreciaza muzica la un nivel ridicat. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.