Timp Liber

In acest week-end Travka, Mandinga si Connect-R se dau in spectacol la Focsani

Mihaela Beșleagă
19 nov 2010 1463 vizualizări
Trupa autohtona rock Travka isi va lansa noul single in clubul Vox, dupa o lipsa de cinci ani u Mandinga va aduce spiritul latino in Times Music Club, iar Connect-R isi va revedea fanii la Promenada Mall u in decembrie, la Casa de Cultura vor sustine spectacole Filarmonica din Sankt Petersburg si Fuego

de saptamina incendiar in cluburile din oras, unde vor cinta pentru focsaneni trei nume sonore ale muzicii romanesti. Dupa o absenta de cinci ani, trupa de rock Travka, care s-a nascut la Focsani in anul 2002, revine in orasul de bastina pentru lansarea noului single. Cei cinci componenti ai trupei se vor reintilni cu fanii focsaneni simbata, 20 noiembrie, in clubul Vox, de la ora 21.00. "Concertul face parte dintr-un turneu national de lansare a noului single «Fetele-n luna», produs de Studiolul Lemon din Bucuresti, unde s-a creat si al doilea album al trupei, din 2007, «Vreau sa simt Praga»", ne-a declarat Olimpia Sapunaru, coordonatorul Teatrului Fara Filtru din Focsani, organizatorul evenimentului. Acest single este "fierbinte", abia iesit din studio, fiind inregistrat in luna august, dupa ce in mai membrii trupei s-au intilnit si s-au reinfiintat, dupa o despartire de doi ani. Travka este compusa din: George Gadei (voce), Razvan "Mizdan" Rusu (bas), singurul focsanean din trupa, Cristi Chiordea (tobe), Alexei Turcan (chitara) si Mihail Gilca (chitara), ultimii doi componenti fiind basarabeni. Intrarea la concert se face pe baza de bilet, care are un pret special: 17,77 lei. De ce? "De la o melodie a lor, «Apartamentul 77»", argumenteaza organizatorii "gaselnita" baietilor de la Travka. Primul album inregistrat in 2004 a fost "Corabia nebunilor", iar in acest an formatia se pregateste sa lanseze un "best of" intitulat "Travka".


Mandinga si Connect-R fac show


Focsanenii sint invitati la un concert live marca Mandinga, care va avea loc in seara de simbata, 20 noiembrie, in Times Music Club. "Trupa nu a mai fost in Focsani de anul trecut, in iunie, si entuziasmul experimentarii unei noi scene de concert i-a acaparat pe toti", scrie pe site-ul oficial al trupei. Mandinga este singura trupa din Romania care interpreteaza in trei limbi diferite, engleza, spaniola si romana, fiind si cistigatoarea premiului pentru cea mai buna interpretare live, in cadrul Romanian Music Awards 2009. Trupa este alcatuita din noua artisti, sase romani si trei cubanezi. Mandinga, apreciata si la nivel international, a avut sansa sa imparta aceeasi scena alaturi de multi artisti apreciati, precum:

Buena Vista Social Club, Rafaga, Havana Lounge, Mercadonegro. Recent, formatia Mandinga si-a reinventat stilul, noile piese avind si influente balcanice. De asemenea, duminica, 21 noiembrie, incepind cu orele 19.30, in Centrul Comercial Promenada Mall Focsani, va concentra pentru focsaneni Connect-R. "Intrarea este libera si asteptam cit mai multi tineri si nu numai pentru a se delecta, a cinta si a dansa alaturi de noi", transmit organizatorii spectacolului.


Craciun Vienez cu Filarmonica din Sankt Petersburg si"¦ Fuego


Decembrie, luna colindeleor si a cadourilor, aduce pentru focsaneni ale doua spectacole de exceptie. Spiritul Craciunului va fi prezent la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta", care are onoarea de a va invita marti, 14 decembrie, de la ora 19.00, la spectacolul "Craciun Vienez", sustinut de Filarmonica din Sankt Petersburg. Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena si va cuprinde opere ale lui Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner si ale altor compozitori celebri din secolele XVIII si XIX, precum "Valsul imparatului" si "Marsul Radetzky". Concertul se va desfasura sub bagheta actualului dirijor al Balului Operei din Viena, profesorul Uwe Theimer, unul dintre cei mai buni dirijori ai lumii. Daca doriti sa fiti prezenti la acest eveniment muzical, va puteti procura un bilet de la agentia Casei de Cultura, pretul unui tichet fiind 60 lei. Luna decembrie va fi completata de spectacolul "Se-ntorc colindele acasa", cu Fuego, care va avea loc luni, 6 decembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultura din Focsani. Pretul biletelor este de 30 lei, respectiv 35 lei, in functie de pozitionarea in sala. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.