Timp Liber

Revelion cu soric, sarmalute, dar si cu somon delice sau caviar

Iulia Crețu
17 dec 2005 2176 vizualizări
Petrecerea de Revelion la un restaurant in Focsani costa intre 1,2 si 2 milioane de lei de persoana. Organizatorii au pregatit atit meniuri traditionale, cu muzica lautareasca, dar si mincaruri sofisticate, tombole, artificii si premii. Daca nu vreti sa cheltuiti prea mult pe sarbatoarea trecerii dintre ani trebuie sa va grabiti, locurile sint limitate.

Vrincenii care nu au conturi grase in banca (a se citi nu au cistigat la Loto) pentru a petrece sarbatoarea dintre ani la umbra palmierilor din Maldive, pe pirtiile de schi din Austria sau pe Champ Elisee sub artificiile de pe Turnul Eiffel in Franta mai au timp sa se hotarasca la ofertele restaurantelor din Vrancea. Managerii localurilor spun ca locurile au fost ocupate cu citeva saptamini, uneori cu citeva luni inainte, de cei prevazatori. Desi pun la dispozitia clientilor o masa copioasa, cu surprize, muzica buna si artificii, patronii de restaurante din Focsani spun ca preturile nu sint foarte piperate, ci chiar accesibile pentru cei care nu dispun de zeci de milioane pentru un sejur la Predeal, Sinaia sau Vatra Dornei. Cu 1,2 si pina la 2 milioane de lei de persoana, vrincenii pot petrece la fel de bine, atit doar ca nu vor vedea peisaje spectaculoase, dar atmosfera de distractie va fi la fel de incendiara. Garantia vine din partea organizatorilor, care au comandat deja vbucatele bucatarilor. Acestia s-au gindit din timp la toate detaliile si au inceput decorarea salilor si a meselor dinainte cu doua saptamini. Meniurile au fost realizate si la sugestiile venite din partea clientilor, restaurantele oferind atit mincaruri traditionale, cu soric si toba, sarmalute cu mamaliguta si smintina, caltabosi, palinca si placinta cu brinza cu ravase pentru cei care vor sa simta romaneste un an intreg. Cei care vor un meniu ceva mai sofisticat, pot alege sa se delecteze in seara de Anul Nou cu somon fumee, tartine cu caviar, file de porc impanat, ficatei bacon, rulada de pasare, tiramisu sau tort musee. Si muzica, dar si atmosfera sint in functie de preferinte: de la calculator, lautari si tarafuri de muzica populara si pina la muzica usoara si mediu ceva mai sofisticat. Daca la Lepsa, petrecerea de Revelion si Retrorevelion ajunge la 2,6 milioane de lei, in Focsani poti ciocni un pahar de sampanie si cinta un "La multi ani" si cu 1,2 milioane de lei. Atit doar sa va hotariti din timp pentru ca locurile sint in mare parte rezervate. Majoritatea celor care vor petrece in oras au venit in cupluri si in grupuri ceva mai numeroase pentru a fi siguri ca atmosfera va fi una incendiara. Dar organizatorii spun ca se mai gasesc locuri pentru intirziati sau indecisi si ii asteapta. "Ziarul de Vrancea" va prezinta mai jos citeva locatii pentru Revelion 2006, dar si preturile si specificul petrecerii. Distractie placuta!


Restaurant Unirea: 2,4 milioane de lei / familie, meniu traditional, formatie proprie cu muzica diversa

Restaurant Central: 2 milioane de lei / persoana, meniu traditional, formatia "Sentimental"

Restaurant Fool Moon: 2 milioane de lei / persoana, meniu festiv, lautari cu muzica populara

Restaurant Ambasador: 2 milioane de lei / persoana, meniu traditional, formatie cu muzica diversa

Restaurant Arizona: 2 milioane de lei / persoana, meniu traditional, muzica pe calculator

Restaurant M & D: 1,5 - 1,8 milioane de lei / persoana, meniu traditional

Restaurant Edy oil: 2 milioane de lei / persoana, meniu festiv, formatia "Union", artificii si tombola

Fast food Romeo: 1,4 milioane de lei

Hanul Bachus, Popesti: 1,5 milioane de lei / persoana, meniu traditional, formatia "Romanticii"

Restaurant Tresor, Lepsa: 2,6 milioane de lei / persoana (petrecere de revelion si retrorevelion), meniu festiv, artificii

Restaurant "La Nasu\'": 1,5 milioane de lei / persoana, meniu traditional, formatia "Neptun", artificii

Bucataria Cookie Club Fabiola: 1,7 milioane de lei / persoana, meniu sofisticat, artificii


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.