Timp Liber

Sarbatoarea La Focul Viu din Andreiasu, invinsa de criza

Mihaela Beșleagă
3 sep 2010 913 vizualizări
Primariile care sint cu un picior in faliment sacrifica sarbatorile traditionale ale comunei, din cauza secetei financiare.

Cel mai recent caz este cel al comunei Andreiasu de Jos, care ar fi trebuit sa organizeze luni, pe 6 septembrie, un eveniment de traditie, sarbatoarea folclorica "La Focul Viu", cu participarea ansamblurilor si interpretilor din judet. Insa, din cauza ca bugetul localitatii este secatuit si nu mai sint bani nici macar pentru salarii, de organizarea unei astfel de sarbatori nici nu poate fi vorba. "Nu am nici bani de salarii, nici de alte cheltuieli, am bagat in reparatii o scoala, apoi ne-au fost retrase sumele. Nu mai avem nici un leu in bugetul localitatii, pentru sarbatoare nici atit", ne-a declarat primarul Ionel Budeanu. Primaria a ramas "in pana" de fonduri dupa ce, in urma cu circa doua saptamini, autoritatea locala a aflat vestea "neagra" conform careia, prin rectificare bugetara pe minus, Ministerul de Finante, prin Directia Generala a Finantelor Publice, a taiat 64.000 lei din cotele defalcate din TVA alocate localitatii de catre CJ si din veniturile proprii, lasind comuna fara resurse. Intrucit incepind din luna august functionarii din Primarie nu isi vor mai primi salariile, doi dintre acestia si-au depus deja cereri pentru concedii fara plata. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.