Timp Liber

Stagiunea teatrala incepe la 1 octombrie cu respiratia taiata

Mihaela Beșleagă
3 sep 2010 814 vizualizări
Peste o luna va bate gongul la stagiunea teatrala, resapata din cauza dificultatilor financiare cu care se confrunta Teatrul Municipal

O victima a reducerilor de personal, a salariilor si a scaderii bugetului de functionare este si Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" din Focsani. Desi institutia de cultura din orasul de pe Milcov ar fi trebuit sa fie in pline pregatiri pentru debutul stagiunii teatrale focsanene 2010-2011, care va avea loc pe 1 octombrie, directorul Sorin Francu este pesimist in ceea ce priveste soarta teatrului in acest an. Institutia se confrunta cu dificultati financiare, in conditiile in care bugetul a fost diminuat cu 20%, montarea unei piese costa foarte mult, iar teatrul nu isi recupereaza "investitiile". In plus, echipa Municipalului s-a redus cu sapte actori. Deocamdata nu se stie cu ce spectacole va "defila" teatrul in aceasta stagiune, insa se mizeaza mult pe reluarea unor piese jucate si in anii trecuti. "E foarte greu sa stabilim ce vom juca. Vom incerca sa facem fata in conditiile in care ne-au plecat sapte actori, iar bugetul ne-a fost dimunat cu 20%. Vom incerca sa reluam «O noapte furtunoasa», o piesa pentru elevi si «Badaranii» de Carlo Goldoni, o comedie de succes. Incercam sa montam si un spectacol nou, cu forte proprii, sa scoatem la lumina o comedie care place, «Incurca lume», de A. D. Hertz", ne-a spus Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal. Acesta s-a declarat dezamagit de situatia in care a fost adus Teatrul, care functioneaza in prezent cu numai 20 de angajati. "Este o babilonie, un haos total, de la zi la zi se schimba cite ceva. Cultura a fost dintotdeauna o Cenusareasa, dar acum sintem sub limita de avarie. La Focsani e greu sa aduci oameni in sala de teatru, pentru ca majoritatea vor sa vada numai vedete, iar asta costa, iar noi nu ne permitem", a completat Sorin Francu. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.