Timp Liber

Festivalul Florentin Delmar: Din culise adunate

Ziarul de Vrancea
28 nov 2005 3209 vizualizări

Reporterii Ziarului de Vrancea vă oferă, în exclusivitate, picanteriile din spatele scenei

Dacă pe scenă participanșii la ediția aniversară a festivalului Florentin Delmar au păstrat un ton oficial, în spatele cortinei s-a desfășurat un al doilea spectacol. Membrii trupei Vank și-au făcut curaj înainte de concert cu o gură "de cafea" cu puțin alcool. Solistul de la Provincialii, Ionuț Ungureanu, a profitat de farmecul său personal și i-a făcut avansuri fiicei adolescente a lui Nico. Scena de romantism s-a lăsat cu schimb de numere de telefon. Andra a fost înlocuită cu succes în duetul sau cu Provincialii la piesa "Dă-mi sărutul nopților de rai" de micuța Francesca, de numai 5 ani, fetița clăparului, care a smuls ropote de aplauze de la spectatori. Mai jos vă prezentăm câteva declarații date de artiști înainte și după prestații. Toți au fost de acord, editia aniversară a fost un succes.

Vank și sticla de lichior

Băieții de la Vank au venit la festival alături de cea mai buna prietenă a lui Alexandru, sticla de Sheridan's.

Nicu despre Alexandru: "Înainte de concert, colegul meu trebuie să-și ia un întăritor "

Cel mai penibil moment din concerte (Cornel): "Ni s-a oprit curentul electric pe scenă la Timișoara și la Oradea."

Formația preferată din România: Bere Gratis (Motivul? Că-i gratis...)

Noutăți: Băieții au filmat de curând un clip pentru melodia "Nopțile de vară".

De ce cântă vara în toiul iernii? "Noaptea se accentuează tristețea, așa că îți petreci mai puțin timp fiind trist vara decât iarna, când nopțile sunt lungi", ne-a spus Cornel.

Dan Stesco de la Compact: "Îmi place formația O-zone"

Ultima oară când au fost la Focșani: in 1992, în concertul electoral organizat de PDSR.

Formații preferate din țară: Dan Stesco - "Mie imi place formatia O-zone. Îmi place de băiatul ăla mai brunețel (Dan Bălan), că a fost solist de rock. Eu am auzit niște piese cu vechea lui gașcă din Chișinău care sunau demential de bine."

Proiecte: pe 15 și 16 decembrie încep filmările pentru videoclipul melodiei "O casă fără număr", care va fi cel mai probabil lansat anul viitor. În martie urmează un turneu național cu 30 de concerte (Focșaniul nu va fi ocolit) 

Mihai Trăistariu: "M-au tuns zero, m-au îmbrăcat hip-hop"

Fostul membru al trupei Valahia a fost invitat în prima seară a festivalului în calitate de fost câștigător al trofeului. El ne-a dezvăluit planurile sale, precum și faptul că și-a schimbat complet look-ul. "Voi pleca în Bosnia peste câteva zile la un concurs internațional. De asemenea, am filmat un nou clip la o piesă ritmată. Melodia se numește «Îți dau». Mi-am schimbat look-ul complet, m-au tuns zero, mi-am pus cercei, m-au îmbrăcat hip-hop și dansez", ne-a spus Mihai.

Ionuț Ungureanu, Don Juan de Focșani

In ultima seară a festivalului, Ionuț Ungureanu de la Provincialii îi făcea ochi dulci fiicei lui Nico ... Iar fetei nu-i displăcea ideea ... (se pare ca a avut loc și un schimb de numere de telefon). Trupa Provincialii se pregătește să-și lanseze primul album. "Avem mai multe variante pentru numele primului nostru album. Poate că se va numi «Noaptea pe covor», poate «Nu-mi pierd speranța». Incă nu știm", ne-a spus solistul trupei, Ionuț Ungureanu.

Când a aflat Nico adevărul despre Moș Crăciun?

"Pe la vreo 9-10 ani, așa. M-am trezit într-o dimineață pe la ora 2 și tatăl meu era îmbrăcat în Moș Crăciun. Eu l-am pândit când și-a dat jos barba și mi-am dat seama că tata era Moșul. Cu toate acestea, n-am spus nimănui, chiar dacă mai aveam 4 frați, dar eu eram cea mai mare", ne-a dezvăluit Nico.

Trofeul se duse pe facturi

Gălățeanca Anișoara Mardare, câștigătoarea trofeului "Florentin Delmar" 2005 va cheltui cei 500 de euro câștigați pe facturile telefonice. "Nu mă așteptam să câștig pentru că nivelul festivalului a fost foarte ridicat. Este primul meu trofeu și i-l dedic mamei mele, pentru că de fiecare dată a știut să mă încurajeze. Cred că din banii câștigați îmi voi plăti datoriile, facturile la telefoane", ne-a spus Anișoara.

O jumătate din premiul III a rămas în Focșani

Premiul III, constând în 150 de euro a fost împărțit între Ionut Vîlcu din Focșani și Aida Borovina din Buzău. Ionuț ne-a spus că se aștepta să fie premiat. "Sincer să fiu, mă așteptam să câștig un premiu. Pe viitor, voi munci mai mult decât am muncit până acum și sper ca totul să se schimbe în bine, să obțin premii cât mai mari. Banii câștigați vor fi investiți în pregătire, coregrafie, garderobă ...", ne-a spus Ionut Vilcu.

A fi sau a nu fi descălțată

În prima seară de concurs, pe scenă se puteau observa noile tendințe în materie de coregrafie, artistele fiind care mai de care mai ... descălțate. Cine a fost cu ideea? Ce s-a întâmplat de fapt? Veți afla în continuare chiar de la concurenți

Nicoleta Floroni, 16 ani, Slatina: "Nu vreau să fiu rea. Juriul mă cunoaște din festivaluri și știe că eu mă simt cel mai bine și trăiesc melodia desculță pe scenă, ca și la Mamaia și la celelalte festivaluri unde am luat cele mai importante premii. Acum concurenții au văzut că am avut succes și au profitat de faptul acesta și au încercat să facă și ei la fel. Cred că respectiva concurentă a profitat de faptul că a urcat înaintea mea pe scenă..."

Raluca Nistor, Deva: "Pantofii mei nu se potriveau deloc cu ținuta pe care o aveam și alti pantofi nu am avut. Prima oară, Nicoleta Floroni mi-a împrumutat pantofii ei. Nicoleta a cântat și ea descălțată pentru că așa a avut scena, dar eu chiar nu puteam să cânt în pantofii pe care îi aveam. Nu am vrut să apar desculță, dar asta a fost ..."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.