Timp Liber

StarCraft II : povestea continuă

Camelia Condurache
21 aug 2010 2206 vizualizări

Jocul a fost lansat pe 27 iulie și poate fi cumpărat din magazinele din Focșani. După câteva săptămâni de testări, gamerii focșăneni dau verdictul: își merită sau nu StarCraft II: Wings of Liberty prețul de 60 de dolari?

Lansat de Blizzard Entertainment luna trecută, "StarCraft II" propune continuarea poveștii din popularul "StarCraft". Produsul Blizzard, votat drept unul dintre cele mai bune jocuri ale tuturor timpurilor, aduce o poveste care se dezvoltă în jurul a trei rase: Terrani, Zergi și Protossi.

Acțiunea are loc în secolul 26, într-un Univers science fiction, unde Terranii, oameni exilați de pe Pământ dar foarte ușor adaptabili, se luptă pentru supremație cu Zergii, insectoizi extratereștri avizi de perfecțiune genetică și cu Protossii, humanoizi care dețin tehnologii avansate și capacități extrasenzoriale. "Starcraft II" este o trilogie care pune accent pe multiplayer, fiecare joc lansat concentrându-se pe o singură rasă din jocul original. Ca și în versiunea anterioară, firul epic este completat de scenele cinematice inserate între nivele. Prima parte a trilogiei, "Wings of Liberty", a fost lansată pe 27 iulie și este orientată pe Terrani.

Deși gameplay-ul seamănă mult cu predecesorul său, a fost adusă o serie de îmbunătățiri. "Anumite probleme pe care le întâmpinau jucătorii în «StarCraft I» au fost rezolvate în «Starcraft II», spre exemplu depozitele de minerale pot fi băgate sub pământ astfel încât unitățile nu mai rămân blocate între ele. Grafica este dusă la nivelul «Next Generation», având acum funcția de mărire (zoom), mișcări mai realiste din punct de vedere fizic și multe altele", ne-a spus Marian Rusu, unul dintre pasionații de StarCraft din Focșani.

În campania din "Wings of Liberty", fanii vor explora nava de luptă Hyperion, îl vor controla pe Jim Raynor și vor călători pe diferite planete. Pe lângă misiunile din povestea principală a jocului, au fost introduse misiuni secundare ce vor ajuta jucătorii să cumpere tehnologie și unități noi.

"StarCraft II" văzut de focșăneni

La câteva săptămâni după lansare, am decis că e momentul să aflăm verdictul dat de fanii "StarCraft" focșăneni. Pentru că s-a lăsat mult așteptată și pentru că poate fi jucată doar cu licență, ne-am interesat dacă prima parte a trilogiei lasă de dorit sau dacă Blizzard Entertainment a dat din nou lovitura.

"Am cumpărat jocul chiar în ziua lansării, pe 27 iulie din Italia. Mi-am luat «Collector's Edition», pe care l-am găsit la 80 de euro. Spre deosebire de jocul anterior, are noi unități și o grafică mult mai bună. Acțiunea e bazată pe aventurile lui Jim Raynor, un renegat care luptă împotriva imperiului și care trebuie să caute un artefact cu ajutorul căruia va putea îndeplini misiunea jocului. Pot spune că marea supriză se leagă de Sarah Kerrigan. Anumite misiuni încă au ținut rețeta din «Starcraft I», dar au avut elemente noi. Am avut nevoie de aproximativ 2 săptămâni să termin jocul și cred că își merită banii", ne-a spus focșăneanul Gabriel Rusu.

Chiar dacă "Starcraft II: Wings of Liberty" poate fi achiziționat direct de pe site-ul companiei Blizzard, magazinele de electronice din Focșani au comercializat jocul încă din perioada lansării. "Au venit în magazin 31 de exemplare și după aproape o lună s-au vândut 9. Nu avem ediția de colecție, iar prețul unui joc este de 230 de lei ", ne-a spus Cosmin H., reprezentant IT al unui magazin de electronice din oraș. Ediția pentru colecționari costă cu 20-30 de euro mai mult și conține jocurile "Starcraft II: Wings of Liberty" și "StarCraft I", primul număr din benzile desenate cu același nume, artbook-ul și soundtrack-ul jocului, precum și un DVD cu peste o oră de interviuri și efecte cinematice.

Cu toate că ne-am străduit să aflăm părțile mai puțin strălucite din această poveste, nu am obținut decât cuvinte de laudă la adresa recentei creații Blizzard. Știm și finalul primei părți a trilogiei, dar am hotărât să nu stricăm surpriza celor care încă nu au jucat-o. Așteptăm în continuare CD-Key-urile și părerile voastre despre "StarCraft II: Wings of Liberty" pe site-ul www.ziaruldevrancea.ro. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 15 ore, 48 minute, 19 secunde
" Am avut nevoie de aproximativ 2 saptamini sa termin jocul"?Cred ca exagerezi...mie mi-a luat undeva pe la 15ore de joc,bineinteles ca depinde si la ce nivel de dificultate il joci,dar 2 saptamani ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.