Timp Liber

Despre lumini si umbre la Biblioteca Judeteana

Ziarul de Vrancea
13 aug 2010 895 vizualizări
Scriitoarea Lucia Cherciu si-a lansat cea de-a doua carte, ocazie cu care a vorbit despre placerea de a scrie in limba sa natala

Lansarea celei de-a doua carti semnata Lucia Cherciu, "Altoiul risului", a fost ieri un prilej de bucurie pentru cultura literara vrinceana. Cartea a fost prezentata la Biblioteca Judeteana «Duiliu Zamfirescu» de scriitorii Gheorghe Neagu si Mircea Dinutz, care au intimpinat aceasta aparitie editoriala cu mare bucurie, remarcind o evolutie a scriitoarei de la primul sau volum. "In aceasta carte sint prezente doua teme literare care tot persista, revin de fiecare data, neincercind sa se ascunda : tema creatiei si lumina. Cartea este invaluita de lumina" , afirma profesorul Mircea Dinutz. "Umbra este sfisiata de versurile tale luminoase" , a adaugat un compliment Gheorghe Neagu. Datorita faptului ca traieste in doua spatii culturale total diferite, in Romania si SUA, scriitoarea este indatorata sa consemneze ca niciodata nu va renunta la radacinile ei. Mircea Dinutz explica faptul ca volumul are doua parti, "Chihlimbar si chiparoase" si "In alta limba", ceea ce ar putea semnifica faptul ca prima parte este asemanata cu o rasina care incorporeaza tot trecutul, iar a doua este schimbarea ce a survenit in viata sa. Poeta a spus ca se teme ca ar exista posibilitatea de a-si pierde limba. "Am scris in limba engleza, insa nimic nu se compara cuvintului romanesc. Studentii din America imi cer sa le citesc in limba mea natala pentru ca se bucura sa auda sunetul si ritmul altei limbi", a spus Lucia Cherciu la lansare. Autoarea, care si-a facut un nume si peste ocean, a absolvit Facultatea de Limba Engleza a Universitatii Bucuresti, unde si-a obtinut si masteratul in anul 1995. Lucia Cherciu este doctorand in Teorie si Critica Literara, avind mai multe lucrari de specialitate publicate in reviste din SUA. Actualmente este conferentiar la o universitate americana. (C. ROIBU, G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 3 ore, 3 minute, 34 secunde
Pe o asa criza, lansarea unei carti chiar ca este un eveniment. Felicitari tuturor!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.