Timp Liber

BURSE: Actiunile Bancii Transilvania au fost suspendate de la tranzactionare, dupa ce Horia Ciorcila a fost trimis in judecata pentru manipularea piet

Ziarul de Vrancea
12 iul 2010 781 vizualizări
Actiunile Bancii Transilvania au fost suspendate de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce presedintele Consiliului de Administrare al bancii, Horia Ciorcila, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Cluj, alaturi de Christofourou Georgios, director general al Bank Of Cyprus - Sucursala Romania, sub acuzatia de manipulare a pietei de capital si spalare de bani. Titlurile Banca Transilvania au fost suspendate la ora 12:33.

Actiunile Bancii Transilvania vor reveni la tranzactionare la ora 14:50.


Contactati de HotNews, membrii ai AGA ai Bancii Transilvania s-au declarat socati de modul in care au procedat cei acuzati, declarand ca nu au stiut niciun moment ce se intampla.


Titlurile Bancii Transilvania au fost suspendate conform Titlului II art. 112 din Codul BVB. Acest articol arata ca "in cazul in care Emitentul transmite BVB un comunicat/raport curent care contine informatii care pot influenta semnificativ pretul/randamentul sau decizia de a investi, BVB poate decide suspendarea temporara de la tranzactionare a instrumentelor financiare, in momentul primirii respectivului document de catre Departamentul de specialitate".


In acest caz, suspendarea de la tranzactionare se va mentine pentru o perioada de cel putin 30 minute de la publicarea formei finale a respectivului comunicat sau raport curent, perioada de suspendare putand fi extinsa pana la sfarsitul sedintei de tranzactionare.


In momentul suspendarii de la tranzactionare, actiunile Banca Transilvania se depreciau cu 6,38%, la 1,32 lei.


Surse din cadrul Bancii Nationale au declarat ca probabil sesizarea a venit pe filiera CNVM, fara sa comenteze oficial acuzatiile aduse conducerii BT.


DIICOT Cluj a anuntat luni ca presedintele CA al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, alaturi de Christofourou Georgios, director general al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de manipulare a pietei de capital si spalare de bani.


In acest dosar, au mai fost trimisi in judecata Claudiu Eugen Iuliu Silaghi - fost vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Anastasios Isaakidis - angajat al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, Mirela Silaghi, Doina Marioara Cojocaru, Dan Sergiu Dascal si Radu Codrut Jurcovanu.


Cei cinci sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de manipulare a pietei de capital si spalare de bani. Profitul ilicit realizat pe baza informatiilor confidentiale legate de intentia Bank Of Cyprus de a achizitiona actiuni ale Bancii Transilvania a fost de 196.505 lei.


de Dragos Comache HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.