Timp Liber

Oreste si-a lansat Codul si la Focsani

Ciprian Fânaru
18 iun 2010 945 vizualizări
Realizatorul tv Oreste Teodorescu si-a lansat cea mai recenta carte, un jurnal esoteric , in fata unui public numeros

Libraria "Alexandria" din incinta centrului Promenada Mall Focsani a fost ieri dupa-amiaza punctul de intilnire al cititorilor si al celor care sint mai mult sau mai putin initiati in domeniul stiintelor oculte. Citeva zeci de focsaneni au tinut sa fie prezenti la lansarea cartii lui Oreste Teodorescu, vedeta postului B1 TV. Desi are acelasi nume ca emisiunea moderata la tv, volumul intitulat "Codul lui Oreste", lansat saptamina trecuta la tirgul de carte Bookfest, e mai mult un jurnal esoteric. Ovidiu Enculescu, directorul general al Grupului Editorial RAO si maestrul Reiki Vlad T. Popescu au fost cei care l-au introdus pe Oreste publicului focsanean, venit in numar mare sa il vada pe viu pe realizatorul TV. Acesta le-a spus celor prezenti, printre care si scriitorul vrincean Gheorghe Neagu, ca nu are pretentia sa fie considerat un autor in toata puterea cuvintului si ca munca la aceasta lucrare l-a transformat. "Niciodata n-am stiut daca noi alegem cartile sau ele ne aleg pe noi. Eu cred in co-autor, autorul e unul singur, Dumnezeu. Ma bucur ca am avut o colaborare foarte buna cu editura RAO si acesta e primul rod al unei perioade de 6 ani de zile. Timpul in care am lucrat pentru carte m-a schimbat in bine, am avut parte de intilniri cu oameni remarcabili. Sintem mai mult decit trup, asa ca nu trebuie sa fim mici, sa nu gindim, sa nu simtim, sa nu ne ingrijim de partea spirituala", a spus Oreste, care a aminitit si de rolul important al unor autori romani precum Bogdan Petriceicu Hasdeu, cu nimic mai prejos in opinia sa fata de monstrii sacri din strainatate. "Pot spune ca m-am reindragostit de tara noastra, care este ca o mama pentru ca ne hraneste energetic. Am redescoperit unele valori esoterice si ma incurajeaza ca tot mai multi oameni sint interesati de domeniu", a adaugat Oreste, care a raspuns apoi la intrebarile venite din public si a dat autografe pe cartea sa celor care au dorit sa le aiba. Cartea costa 35 de lei si poate fi achizitionata, printre altele, si de la Libraria "Alexandria" din Promenada Mall. Autorul este, printre altele, realizator al emisiunii "Codul lui Oreste" de la B1 TV, presedinte al Clubului de Cultura si Presa Romano-Arab, editorialist al revistei Lumea Misterelor si redactor-sef al revistei "Initierea". (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.