Timp Liber

De la Egiptul antic la ... Balul Bobocilor de la Arte

Camelia Stănilă
7 nov 2005 1876 vizualizări
Regina Cleopatra i-a oferit faraonului o imagine a viitorului - frumoasele concurente pentru titlul de Miss Boboc. Cistigatoare a fost desemnata Adina Veronica Marin, eleva la o clasa de muzica

Balul Bobocilor de la Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarescu" Focsani, desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute la Extrem Club, a reusit sa imbine cu succes originalitatea artei cu buna dispozitie. Trecutul si viitorul s-au intrepatruns, caci ideea de la care a pornit spectacolul a fost aceea a Egiptului antic. Piramidele din decor, cei doi slujitori ai faraonului, imbracati in costumele sumare ale acelor vremuri, care i-au primit pe invitati, totul a creat o atmosfera unica. De altfel, si personajele au migrat in jurul faraonului nemultumit si plictisit, care a iesit din aceasta stare doar datorita Cleopatrei. Aceasta i-a oferit o imagine a viitorului- frumosul spectacol pentru desemnarea titlului de Miss Boboc. Zece tinere "artiste" s-au straduit sa convinga juriul ca este cea mai frumoasa si talentata. Candidatele au avut de infruntat mai multe probe, de la tinuta de zi, intrebari de inteligenta si perspicacitate sau demonstratii de originalitate. Pe parcursul balului tinerele "artiste" au trebuit sa-si arate cunostintele despre expresii celebre ca Turnul Babel, nodul gordian, sabia lui Damocles, Arca lui Noe, calciiul lui Ahile, marul lui Newton, patul lui Procust, cutia Pandorei etc, dar si sa faca fata unor intrebari- capcana. In cadrul probei de originalitate, aspirantele la titlul de Miss Boboc au facut pantomima, au cintat, au interpretat diferite scenete. Dans tiganesc, interpretarea unei "papuse vii" sau a unui bebe neastimparat, o nunta cu final... neasteptat au completat spectacolul oferit de concurente. Voia buna a fost intretinuta, intre probe, si cu o demonstratie de dans sportiv a elevilor liceului, Andrei si Catalina, membri ai clubului "Elite", cu scene din "Romeo si Julieta", in varianta originala, dar si parodiata, dans aerobic sau muzica. In final, dupa prezentarea tinutelor de seara, cistigatoare au fost desemnate cele mai frumoase liceence. Titlul de Miss Boboc a fost atribuit Adinei Veronica Marin, eleva la profilul de muzica. De remarcat ca Adina este sora lui Andrei Marin, laureat a numeroase festivaluri si concursuri de muzica pentru copii. Locul doi a fost acordat Adelei Andronache, iar locul trei elevei Raluca Petrache. Juriul a decis sa acorde si titlul de Miss Popularitate, care a revenit elevei Daiana Visan. Cistigatoarele au primit flori, premii de la Avon, dar si diverse sume de bani, din partea clubului Extrem, care a gazduit si petrecerea de dupa spectacol.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.