Timp Liber

Vrancea isi etaleaza traditiile la Bruxelles

Mihaela Beșleagă
7 mai 2010 849 vizualizări
Consiliul Judetean Vrancea a fost invitat sa participe, pentru a cincea oara consecutiv, la Open Doors - Ziua Portilor Deschise , eveniment organizat simbata, 8 mai, la Bruxelles, de Comitetul Regiunilor.

Editia din acest an se desfasoara sub tematica "Regions of Europe "" Europe of Regions" (Regiunile Europei "" Europa Regiunilor), iar CJ va expune in satul tematic "Cultura si traditie", urmind ca judetul nostru sa fie promovat sub logo-ul "Vrancea - the county where history meets legends" (Vrancea "" provincia unde istoria intilneste legendele, n. r.). "«Open Doors» reprezinta un prilej pentru regiunile europene de a-si promova traditiile, valorile culturale si oportunitatile turistice din zona, iar CJ Vrancea doreste sa promoveze traditiile judetului, atit de bine conservate in Muntii Vrancei, prin pliante publicitare dar si prin prezentarea filmului «Zestrea romanilor», produs de TVR, ocazie cu care vizitatorii vor putea admira frumusetile meleagurilor vrincene, dar si obiceiurile si traditiile acestor locuri", transmite Biroul de Presa al CJ. La Bruxelles vor fi promovate si edificiile care amintesc de Primul Razboi Mondial, prin proiectul "Drumul de Glorie al Armatei Romane", care pune in valoare mausoleele din Focsani, Marasesti, Marasti si Soveja. Open Doors 2010 va gazdui circa 60 de regiuni/orase din Europa care isi vor organiza standuri de prezentare si promovare, fiecare "sat" urmind sa fie echipat cu ecrane, computere, mese, panouri de prezentare. Pentru aceasta deplasare la Bruxelles, CJ a alocat in acest an 16.000 lei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.