Timp Liber

1 Mai, deschiderea sezonului estival pe litoral

Ziarul de Vrancea
30 apr 2010 806 vizualizări
Timp de doua zile, la Neptun, vi s-au pregatit concerte, proiectii de filme, petreceri si focuri de artificii u litoralul bulgaresc face in continuare cu ochiul turistilor romani, care aleg Nisipurile de Aur in detrimentul plajelor romanesti

1 Mai inseamna, traditional, prima zi de petrecere pe litoral, la plaja, si prima baie in mare. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va organiza vineri, 30 aprilie si simbata, 1 mai, la Neptun, o serie de evenimente ocazionate de sarbatoarea de 1 Mai si de deschiderea sezonului turistic pe litoral. "Asa cum stiti deja, una dintre prioritatile noastre este dezvoltarea zonei de sud a litoralului romanesc. în consecinta, anul acesta ne concentram eforturile in statiunea Neptun, unde urmeaza sa organizam o serie de evenimente destinate sa atraga turisti pe litoral de 1 Mai", a declarat ministrul Elena Udrea. Programul cuprinde concerte, proiectii de filme, petreceri si alte actiuni derulate pe plaja din Neptun. Vineri, 30 aprilie, vor fi proiectate filme in spatii amenajate pentru aproximativ 2.000 de spectatori, iar pe plaja vor avea loc petreceri animate de DJ-i si concerte cu Laurentiu Duta, Andreea Banica & Band Show, ZERO, Akcent. Simbata, 1 mai, spectacolele continua cu petreceri si recitaluri ale artistilor Smiley, Fly Project, Puya si Alex. Seara de 1 Mai va fi marcata de un foc de artificii si de multe alte surprize pe plaja. Pe linga evenimentele organizate de MDRT la Neptun, pe litoral au loc si alte manifestari organizate de Asociatia Litoral "" Delta Dunarii si Federatia Patronatelor de Turism din Romania. Conform meteorologilor, acest sfirsit de saptamina se anunta insorit, cu cel putin 25 grade Celsius, o vreme ideala pentru plimbare pe malul marii.


Bulgaria, mai tare ca litoralul romanesc de 1 Mai


Si pentru debutul sezonului estival cea mai cautata destinatie este litoralul de la vecinii din Bulgaria, in detrimentul litoralului romanesc. "Nici nu cred ca mai este nevoie sa subliniez pentru care dintre locatii au fost cele mai multe solicitari. Cel mai bine a mers Bulgaria, principalele destinatii fiind statiunile Albena si Nisipurile de Aur, deoarece acestea sint mai aproape de tara noastra si e vorba de o perioada scurta, de sfirsit de saptamina. Cu oferte de 45 "" 50 de euro doua nopti cu all inclusive, si solicitarile pentru litoralul bulgaresc au fost numeroase. Cautata a fost si Grecia, iar pe Romania a fost mai slab. Au existat si cereri pentru zone mai indepartate, precum Spania, dar a fost vorba de grupuri mici, de patru, maximum sase persoane. In zona noastra e greu sa aducem turisti atit timp cit se cere spre exemplu numai pentru o cina festiva 50 de euro, iar cu banii acestia turistii pot merge in Bulgaria", ne-a spus Dragos Horhocea, vicepresedintele ANAT Sud "" Est si patronul agentiei de turism Agetur. (M. BESLEAGA, C. FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.