Timp Liber

Tache, Ianke si Cadir - un spectacol nemuritor

Daniel Garleanu
27 mar 2010 1706 vizualizări
Piesa "Tache, Ianke si Cadar", de Victor Ioan Popa, a reusit din nou sa aduca bucurie pe fetele spectatorilor care au ales sa vina la Galele Teatrale Focsanene.

In interpretarea actorilor Sorin Francu, Adrian Damian si Mihai Spiridonescu, piesa "Tache, Ianke si Cadar" este penultima jucata in cadrul Galelor Teatrale. Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" a fost martor la o interpretare de exceptie, lucru recunoscut de public prin aplauzele repetate de la final. Jucata pe scenele marilor teatre din tara, piesa aduce in prim-plan povestea a trei prieteni negustori, Tache de origine romana, Ianke evreu si Cadar, un turc siret. Povestea de iubire a copiilor lui Tache si Ianke pune pe jar inimile celor doi parinti, care nu au liniste din momentul in care afla ca cei doi vor sa se casatoreasca. Turcul Cadar pune la cale o situatie tragi-comica prin care ii determina pe cei doi parinti potrivnici sa accepte casatoria intre o femeie de origine evreiasca si un roman crestin. Rolurile secundare au fost interpretate de Cristina Serbu, Adrian Radulescu si Paula Grosu, iar regia a fost semnata de Nae Cosmescu. In acesta seara, de la ora 19.00, Galele Teatrale Focsanene se vor incheia cu piesa "Niste dintr-astia" de Iulian Postelnicu prezentata de Teatrul Municipal, cu Alexandru Papadopol si Leonid Doni. Tot astazi se sarbatoreste Ziua Mondiala a Teatrului. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.