Timp Liber

Filme la mall, piscine acoperite si Planetariu - va bucurati de ele la vecini

Ziarul de Vrancea
19 mar 2010 7792 vizualizări
In acest week-end puteti evada din monotonia orasului la Bacau, Galati sau Buzau, unde veti gasi ceea ce Vrancea nu are u la cinema multiplex de la vecinii din Bacau puteti savura filme de top in conditii maxime de confort, preturile biletelor fiind cuprinse intre 12 si 16 lei u tot la Bacau se gaseste si unul dintre cele mai moderne bazine de inot din sud-estul Europei, deschis publicului toata saptamina u la planetariul din Galati puteti admira stelele in toata splendoarea lor, pentru doar 1 leu

Vrinceni, nu mai stiti unde sa va petreceti timpul liber la noi in judet? Ati epuizat toate locatiile si nimic nu vi se mai pare interesant? Exista o solutie. Pentru o plimbare de week-end puteti experimenta locatiile de agrement din judetele vecine, Bacau, Buzau sau Galati, mai ales daca nu vreti sa dati peste cunoscuti. Spre multiplexul cinema din Bacau migreaza in fiecare sfirsit de saptamina unii focsaneni care vor sa vada un film bun in conditii civilizate, cele citeva piscine acoperite din acelasi oras sint la fel de tentante pentru multi vrinceni si pe timp de iarna, iar pentru cei pasionati de astronomie, Planetariul din Galati este deschis inclusiv simbata si duminica cu proiectii si expozitii din cele mai interesante.

Un ecran imens, fotolii confortabile, ergonomice, sistem de sunet surround, rezervare pentru bilete online, bar si cofetarie la intrare, proiectie 3D. Asa arata de anul trecut lumea cinefililor din Bacau care poate fi "accesata" si de vrinceni, tot mai prezenti la fiecare sfirsit de saptamina la film, in lipsa unui cinematograf in judet. Cinema City are, in Arena Mall, opt sali, cea mai mare cu aproape 350 de locuri. Aici ruleaza inclusiv premiere absolute, uneori si 3 "" 4 saptaminal, inclusiv proiectii digitale 3D. Opt ecrane sint montate in salile de cinema, dar alte 14 ecrane cu plasma transmit, in hol, trailere. La film poti veni direct de pe net, existind posibilitatea procurarii de bilete online, prin rezervare. Acestea sint valabile pina cu o jumatate de ora inainte de inceperea spectacolului, cind, daca nu te prezinti la casa, biletul poate fi cedat celor care spera la un bilet "de ocazie", direct de la casa. Biletele de intrare sint de patru categorii "" Regular, Student, Kids si Senior "" si au preturi in functie de categorie, de ora spectacolului si de filmul pentru care se pun in vinzare. Preturile sint cuprinse intre 12 si 16 lei, dar pentru studenti, elevi si pensionari se fac reduceri. Spectacolele sint programate intre orele 13.00 "" 22.30 (de luni pina vineri) si 11.00 "" 22.30 (simbata si duminica).


Bazin olimpic deschis publicului la Bacau


Tot la Bacau se gaseste si unul dintre cele mai moderne bazine de inot din regiune. Bazinul de inot acoperit, construit dupa modelul celui din Sydney, e situat in vecinatatea salii de atletism. Bazinul olimpic este deschis si pentru agrement, publicul avind acces de luni pina vineri intre orele 10.00 si 21.30, iar simbata si duminica pina la ora 17.30. Sauna este si ea deschisa zilnic in intervalele 18.00 "" 21.30, 14.00 "" 17.30 in week-end. Un bilet de intrare pentru practicarea inotului de agrement timp de 90 de minute costa 15 lei, in timp ce inchirierea spre exemplu a unei perechi de ochelari va scoate din buzunar 5 lei.


Mai aproape de stele la Planetariile din Galati si Birlad


Puteti face o plimbare in acest sfirsit de saptamina si la Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati, de pe Str. Regiment 11 - Siret, Nr. 6A. Planetariul se afla la etajul doi al Complexului Muzeal, unde se pot vizita expozitiile permanente "Sistemul Solar" "" expozitie tridimensionala si "O scurta incursiune prin Univers" "" expozitie foto. Planetariul, o sala cu tavanul sub forma de cupola pe care sint proiectate cu ajutorul unui proiector digital cerul cu corpurile ceresti, are diametrul cupolei de 7 metri, aici putind fi vizionate diferite proiectii, precum "Sistemul Solar", "Gigantii Sistemului Solar", "Lumea galaxiilor", "Nebuloase si Roiuri stelare", "Lumea galaxiilor" si "Originea si evolutia stelelor", prin care puteti calatori imaginar in toate colturile Universului. De asemenea, in cadrul planetariului se desfasoara si foarte multe programe educationale, precum Astroclubul "Calin Popovici", dar si Programul Educational "Sa cunoastem Soarele", adresat elevilor claselor V-XII. Planetariul organizeaza de-a lungul anului si o serie de seri muzeale in care se fac observatii astronomice: 24 mai - eclipsa totala de luna (noaptea), 8 iunie - tranzitul lui Venus peste discul Soarelui (ziua), 12 august "" Perseidele "Ploaia de stele cazatoare" (noaptea), 28 octombrie "" eclipsa totala de luna (noaptea). Program de vizitare este urmatorul: iarna intre orele 9.00 "" 16.00, iar vara intre orele 10.00 "" 17.00. Pretul biletului de intrare este de 1 leu. Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati cuprinde si o Gradina Botanica, care se intinde pe 15 ha cu minunatii florale. Un planetariu inaugurat recent este cel digital de la Birlad, al doilea de acest gen din tara. Deocamdata, pot fi proiectate sase spectacole, ce vor fi prezentate prin rotatie. Este vorba despre "Doua mici bucati de sticla", "Atingind marginea Universului", "Tarimul luminii sau Kaluokahina", "Galaktos", "Cursa spre Pamint" si "Alma, semnele planetelor". Pretul unui bilet este de 3 lei. In speranta ca v-am oferit citeva idei de petrecere a timpului liber in afara cercului ingust al orasului in care ne invirtim zilnic, va uram un week-end placut! (M. BESLEAGA, C. FANARU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.