Timp Liber

Geta Postolache - Lume, draga, tu esti bucuria mea!

Silvia Vrînceanu Nichita
6 mar 2010 2952 vizualizări
Cunoscuta cintareata isi lanseaza un nou CD de martisor

Interpreta de muzica populara Geta Postolache lanseaza un nou album, ca o incununare a celor peste 30 de ani de cariera pe tarimul folclorului traditional moldovenesc, pe care il ofera in dar de martisor tuturor fanilor ei. CD-ul, intitulat "Lume, draga, tu esti bucuria mea!", cuprinde 14 melodii de petrecere si voie buna, pe care artista le-a imprimat impreuna cu colaboratorii ei de la Chisinau, intr-un studio din Suceava. Acesta este cel de-al saptelea CD al artistei, fara a pune la socoteala vechile placi de vinil cu care a debutat in cariera. Chiar daca a cules adesea folclor din satele vrincene, Geta Postolache semneaza versurile si muzica pentru multe dintre cintecele sale, despre care spune ca au prins foarte bine la public. Prezenta in mod obisnuit la televiziuni, Geta Postolache spune ca romanul ramine un iubitor de folclor autentic, cu conditia ca "artistii sa se ridice la inaltimea asteptarilor publicului si sa se mentina". Iar asta cere munca si sacrificii, dupa cum spune. Tocmai de aceea a depus toate eforturile pentru inregistrarea acestui nou CD, pe care il va lansa intr-un mare spectacol organizat la Bucuresti. "Sint solicitata sa cint in toata tara, iar luna aceasta este plina de spectacole. Si la nunti cint, nu ma pling de munca. Omul care munceste si care are voce si har de la Dumnezeu este apreciat si rasplatit de public. Iar ca artist fara public nu esti nimic. Pacat insa ca artistii adevarati nu sint incurajati si de autoritati, de cei de la Cultura, si trebuie sa ne descurcam mereu singuri", spune cintareata. Chiar daca oamenii ii cer sa apara mai des in spectacole la Focsani, Geta Postolache cinta mai mult in tara, poate si pentru faptul ca Ansamblul Folcloric Profesionist "Doina Vrancei" din care a facut parte ani in sir a fost desfiintat de autoritati. Prezenta pe scena de peste trei decenii, interpreta Geta Postolache a ramas un ambasador al cintului si portului vrincenesc peste tot pe unde a umblat. Pentru cei care nu stiu, artista este nascuta la Vadu Rosca, sat greu incercat de inundatii, caruia i-a dedicat si un cintec intitulat sugestiv "Fir-ai Siret blestemat, Vadu Rosca-ai destramat". Geta Postolache este casatorita si are un baiat si o fata, care locuiesc in Bucuresti. Ea si-a inceput cariera dupa ce a lucrat la o fabrica din Focsani, fiind remarcata la festivalul "Cintarea Romaniei". (Silvia VRINCEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 8 ore, 8 minute, 6 secunde
va urez multa sanatate si succese,sunt mandru ca sunt vrancean ca dvs, imi place foarte mult cum interpretati cantecul popular.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.