Timp Liber

POLITICA:Ce nu s-a vazut la televizor la dezbaterea finala a alegerilor prezidentiale Geoana vs Basescu

Ziarul de Vrancea
4 dec 2009 955 vizualizări
Unul dintre cele mai tensionante episoade ale campaniei electorale s-a derulat la dezbaterea finala de joi seara de la Palatul Parlamentului. In timp ce Traian Basescu si Mircea Geoana s-au duelat pentru scaunul de la Cotroceni, in culise s-au dat mai multe lupte intre sustinatorii celor doi si intre echipele de campanie. HotNews.ro va prezinta ce s-a intamplat in culisele dezbaterii si ce nu au vazut televiziunile in timpul infruntarii celor doi candidati.

Traian Basescu a ajuns primul la dezbatere, Mircea Geoana l-a urmat dupa cateva minute. In timpul dezbaterii cele doua grupuri de sustinatori s-au duelat in continuu. Din galeria PSD Mircea Dinescu a fost cel mai vocal; in schimb, din partea sustinatorilor lui Traian Basescu, Monica Macovei l-a combatut in permanenta pe candidatul PSD.


Meciul dintre galeriile de sustinatori a fost castigat de pedelisti care au fost mai vocali in comentarii pe cand sustinatorii lui Geoana au fost mai tacuti si au afisat fete putin ingrijorate.


Cei doi candidati au venit cu familiile la dezbatere. Maria Basescu si Mihaela Geoana au urmarit evolutia sotilor lor din primele randuri. Fiica si fiul lui Mircea Geoana au vazut dezbaterea din spatele camerelor de luat vederi. Cele doua fiice ale presedintelui Basescu au stat alaturi de mama lor. Ioana Basescu i-a adus la un moment dat un servetel.


A existat si un duel nevazut al modului in care cei doi contra candidati gesticulau. Mircea Geoana a facut gesturi largi, deschizand si inchizandu-si bratele si schimband mereu orientarea palmelor in timp ce Traian Basescu si-a strans degetele ca si cum ar fi tinut un creion cu care puncta pe o tabla invizibila incercand sa isi impuna si mai bine argumentele.




In culise s-a dat un adevarat razboi al consilierilor celor doi candidati. Agitat in spatele camerelor TV, Victor Ponta i-a dat indicatii regizorale lui Geoana "sa fii peste el(Basescu)" si a gesticulat catre sustinatorii lui Geoana ca "sunt cu camerele pe voi" in timp ce omologul sau Sever Voinescu, asezat pe un scaun, urmarea extrem de concentrat dezbaterea tot din spatele camerelor. Bogdan Niculescu Duvaz, purtatorul de cuvant al PSD, s-a dus la organizatorii IPP cu o falca in cer si cu una in pamant spunandu-le sa se respecte formatul dezbaterii, sa le taie microfonul cand se abat de la teme si sa-i transmita lui Turcescu in casca sa fie mai ferm.


Ambele tabere de sustinatori au incercat sa treaca peste incrancenare facand glumite sau orice altceva in loc sa urmareasca infruntarea celor doi candidati. In timpul discursului lui Geoana, Elena Basescu si Cristian Boureanu isi citeau mesajele de pe telefon si chicoteau, iar Traian Ungureanu a luat notite. In cealalta tabara, Mihaela Geoana schimba glumite cu Ionut Bazac, Teodor Melescanu sau cu Dan Nica. Presedintele PNL Crin Antonescu facea si el glumite cu Mircea Dinescu si cu Liviu Dragnea. In schimb Radu Mazare a afisat pe tot timpul dezbaterii o figura impietrita si obosita.


In pauza dezbaterii Mircea Geoana a ramas in sala alaturi de staful sau. Traian Basescu s-a retras cu consilierii intr-o alta incapere a Palatului Parlamentului. Dupa ce crainicul a anuntat ca pauza a luat sfarsit pesedistii au facut o glumita: "Basescu ce face, nu mai vine? A abandonat?" Presedintele le-a raspuns indirect: "E o discutie usoara, inca usoara."


Ambii candidati au venit cu sustinatori neasteptati. Mircea Geoana a fost aplaudat de Ilie Nastase, Maia Morgenstern, Mircea Dinescu si de Klaus Johannis in timp ce Train Basescu a fost sustinut de catre Anghel Iordanescu, Neculai Ontanu si Marian Milut. Ilie Nastase si Maia Morgenstern au plecat la jumatatea dezbaterii.



Mircea Geoana a iesit din sala fiind ovationat de un alai de tineri imbracati in geci rosii cu insemnele PSD. La final, Traian Basescu a iesit din sala de dezbateri insotit de sotia sa si de cele doua fiice dar fara alai. Fiica si fiul lui Mircea Geoana au ramas stingheri in alaiul de sustinatori pesedisti.


Traian Basescu a plecat direct din Palatul Parlamentului in timp ce Mircea Geoana a preferat sa se retraga in biroul sau de la Senat unde l-a asteptat Viorel Hrebenciuc care nu a fost prezent in sala de dezbateri.




de Attila Biro HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.