Timp Liber

E timpul pentru chilipiruri!

Iulia Crețu
26 aug 2005 1307 vizualizări

Vrincenii care nu au plecat in concediu isi pot lua papuci, tricouri si costume de baie la jumatate de pret pina pe 15 septembrie. In Focsani, patru firme si-au anuntat din timp promotiile la primarie

Chiar daca magazinele din orasele mari au dat startul la reduceri inca de la mijlocul lunii august, nici cele din Focsani nu au ramas in urma cu ofertele. Sezonul preturilor mici a inceput si la noi, scopul comerciantilor fiind sa vinda articolele ramase din stocul de vara pentru apierde cit mai putin. Poti cumpara tricouri, fuste, papuci, sandale sau costume de baie mai ieftine cu pina la 80% decit preturile practicate de comercianti pentru aceleasi articole in mijlocul sezonului.


In aceasta perioada, vitrinele magazinelor sint care mai de care mai imbietoare, vinzatorii anuntind micsorarea preturilor cu afise mari, iar reducerile ajung si pina la 80%. Magazinele care practica reduceri trebuie sa le declare din timp la primarie. "Firmele Cleanax SRL, Cappuccino Impex SRL, Comwalt SRL, Maxi Man, Rom Total si SC O Alta Noapte SRL practica reduceri de pret in aceasta perioada in Focsani. Majoritatea au scos la vinzare articole de imbracaminte, dar si de incaltaminte", ne-a spus Dan Cazaciuc, purtatorul de cuvint al Primariei. Cu toate aceste reduceri, cumparatorii nu prea iau cu asalt magazinele, probabil din lipsa de bani sau din cauza mentalitatii care spune ca nu tot ce e ieftin e de calitate. "Avem reduceri la articolele de vara, incaltaminte si marochinarie. Nu pot sa zic ca lumea se inghesuie sa cumpere. Noi avem clienti fideli care cunosc calitatea produselor si vin si cumpara indiferent de preturi", ne-a spus Cristina Ichim, vinzatoare la magazinul "Elite". Alti comercianti renunta la reduceri si aleg promotiile pentru a scapa de marfa pentru sezonul cald. Patronii mizeaza pe faptul ca nu toti focsanenii au plecat in concediu pina acum si ca unii chiar isi mai cauta papuci de plaja, costume de baie sau tricouri. "In loc de reduceri am ales promotiile pentru ca merg mai bine. La noi cumperi una si primesti doua perechi de incaltaminte. Vinzarile nu au crescut foarte mult, dar sint oameni care cumpara. Pina la terminarea sezonului mai este putin, iar pentru la anul e mult mai avantajos sa-si cumperi de acum", ne-a spus Dana Neagu, vinzatoare la magazinul "Diana". O pereche de papuci de plaja costa intre 100.000 si 120.000 de lei, iar o pentru o pereche de sandale trebuie sa scoateti din buzunar intre 230.000 de lei si 1,4 milioane de lei, in functie de calitate si model. Focsanenii amatori de chilipiruri trebuie sa stie ca de obicei sint scoase la promotie articolele care nu prea au avut cautare pe timpul verii, fie din cauza calitatii indoielnice, fie a preturilor mari. Totusi, cei care au rabdare sa caute prin magazinele cu reduceri dupa lucruri ieftine si bune ar cam trebui sa se invete cu dezamagirea. Magazinele cu incaltaminte au pe rafturi in general marimi extreme sau articole demodate. Sezonul reducerilor se termina la 15 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.