Timp Liber

Cele mai bune carti de mate, la Biblioteca Leopoldina Balanuta

Mihaela Beșleagă
9 oct 2009 1630 vizualizări
Rafturile bibliotecii de la Casa de Cultura gazduiesc peste 35.000 de volume

Putini stiu ca in Focsani functioneaza doua biblioteci. Pe linga Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu", focsanenii mai pot imprumuta carti si de la Biblioteca de la Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta". Inaugurata anul trecut, in toamna, dupa o perioada de citiva ani in care cartile au stat la subsolul institutiei, momentan fondul bibliotecii se ridica la 35.000 de volume, din cele mai diverse domenii. Insa, biblioteca este recunoscuta mai ales pentru culegerile sale de matematica, "oldies but goldies" (vechi dar bune, n.r.). "Jumatate din carti sint din literatura, romana si straina, mai avem si carti de tehnica, medicina, istorie. Multi profesori au venit si ne-au spus ca avem printre cele mai bune culegeri de matematica din oras", ne-a marturisit bibliotecara Oana Andrei. Pentru permisul de inscriere nu se percepe taxa, insa pentru a putea imprumuta la domiciliu cerinta obligatorie este domiciliul stabil in Focsani. Biblioteca functioneaza de luni pina vineri, dupa urmatorul program: luni, miercuri, vineri intre orele 12.00 "" 20.00, marti si joi intre 9.00 "" 17.00. (Mihaela BESLEAGA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.