Timp Liber

Zilele Ariei Protejate Focul Viu de la Andreiasu

Ciprian Fânaru
4 sep 2009 1142 vizualizări
Manifestarile cuprind si tabara de muzica folk "Focul Viu by night"

Pe parcursul a trei zile, intre 4-6 septembrie, se vor derula mai multe activitati in cadrul Zilelor Ariei Protejate "Focul Viu", precum actiunea eco-protectiva "Rangeri Juniori in alerta" prin care cei 35 de rangeri juniori impreuna cu comisari ai Garzii de Mediu vor determina participanti la manifestari "sa nu lase urme", un simpozion la Focul Viu la care se vor dezbate teme legate de fenomenul geologic si de administrarea ariei protejate, dar si Tabara de creatie "Focul Viu by night", care va reuni odata cu lasarea intunericului iubitori ai muzici folk din tara. Si-au anuntat participarea in serile de vineri si simbata artisti precum Tica Luminare, membru al trupei Karma, dar si alti interpreti care au mai urcat pe scenele festivalurilor organizate de Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu". Manifestarile mai inglobeaza proiectii video pe timp de zi pentru Rangerii Juniori, dar si pe timp de noapte pentru spectatorii din jurul focului, realizate de Mihai Cernat, membru al Clubului Alpin Roman, o drumetie in imprejurimi pentru a vedea alte patru locuri unde exista emanatii de gaze insotite de curgeri noroioase, dar si lacul aparut in urma unei alunecari de teren relativ recente. La un infochiosc se vor distribui materiale de promovare a ariei protejate dar si materiale puse la dispozitie de Agentia de Protectie a Mediului si Garda de Mediu. La organizarea evenimentului si-au mai adus contributia Primaria Andreiasu de Jos, Directia Silvica Focsani si Directia pentru Tineret Vrancea, care va organiza un picnic pentru invitatii la manifestari. In perioada zilelor ariei protejate, reprezentantii ADD "Focul Viu" vor lansa o pagina web dedicata fenomenului geologic si ariei protejate, care va putea fi vizitata pe siteul asociatiei, www.addfoculviu.ro. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.