Timp Liber

Vacante pe litoral la pret redus

Cristina Grădișteanu
21 aug 2009 1008 vizualizări
Incepind de astazi, preturile sejururilor in tara scad cu pina la 15% u pe litoralul bulgaresc, reducerile vor ajunge pina la 28% u agentiile de turism recomanda programul O saptamina la mare pentru cei afectati de criza

Daca nu aveti suficienti bani pentru vacante pe litoral si v-ati planificat concediul la sfirsitul sezonului estival, agentiile de turism va intimpina cu programe avantajoase. De astazi, preturile vor scadea cu 10-15% pentru litoralul romanesc si cu pina la 28% pentru cel vecin, de la bulgari. "Noi recomandam Bulgaria, Turcia ori Grecia. Este ieftin si bun, spre deosebire de litoralul romanesc", ne-a spus Gabriel Calin, director la agentia Robin Group. In luna august, o saptamina in statiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria, la hotel de patru stele, ajunge 53 de euro (reducere de 15%), iar in septembrie - 45 de euro (28% reducere, pretul initial fiind 63 de euro). Pentru Turcia, reducerile sint de 10-15%. Pina la sfirsitul lunii august, puteti ajunge pe litoralul turcesc cu 250 de euro, la hotel de 3 stele, cu 7 nopti de cazare. Pentru Tunisia, 7 nopti de cazare la demipensiune, cu micul dejun, cina si transportul cu avionul incluse v-ar putea costa 269 de euro. Si daca, totusi, nu duceti grija bugetului alocat vacantei, agentiile de turism va pun la dispozitie si sejururi scumpe, in statiuni pretentioase precum Insulele Canare ori Ibitza. In Insulele Canare, un sejur de 7 nopti, la hotel de cinci stele, cu mic dejun si transport incluse, v-ar putea face sa scoateti din buzunar nu mai putin de 900 de euro - in luna august - si 870 euro in septembrie. "Sejururile scumpe nu au fost cautate anul acesta in plin sezon. In general, vinzarile au mers mai prost fata de anul trecut", ne-a mai spus directorul de la Robin Group.

Recomandarea tur - operatorilor: programul "O saptamina la mare"

De departe, cel mai avantajos pare programul "O saptamina la mare", lansat de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Un sejur de 6 nopti pe litoralul rominesc va costa intre 159 de lei si 399 de lei, in functie de calitatea unitatilor de cazare. Programul are ca scop "dezmortirea" turismului romanesc intr-o perioada de criza, dar si oferirea unei alternative convenabile la "reclamele agresive cu oferte scumpe si uneori inselatoare", potrivit FTPR. Atentie, insa: in pret nu sint incluse transportul ori masa si nu toate agentiile de turism au implementat acest program. "Chiar daca, dupa 21 august, sejururile pe litoral se ieftinesc cu pina la 15%, noi recomandam programul "O saptamina la mare", fiind cel mai avantajos", ne-a spus Radita Stroia, manager la Santour Focsani. Aici, programul se deruleaza in perioada 30 august - 11 septembrie. (Cristina GRADISTEANU)



Preturile pentru un sejur prin programul "O saptamina la mare":

159 de lei - hoteluri de o stea

189 de lei - hoteluri de doua stele

219 de lei - hoteluri de trei stele

399 de lei - hoteluri de patru stele



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.