Timp Liber

Unde mergem?

Mihaela Beșleagă
24 iul 2009 1293 vizualizări
Irina Loghin la Festivalul Plaiul Tojanului

Invitati de seama la Paltin, care va gazdui in acest sfirsit de saptamina a 42-a editie a Festivalului folcloric interjudetean "Plaiul Tojanului", una dintre cele mai importante sarbatori ale Vrancei arhaice. Artistele de muzica populara Irina Loghin, Laura Lavric si Geta Postolache, alaturi de interpretul Ion Dragan, vor fi vedetele festivalului. Duminica, 26 iulie, de la orele prinzului, localnicii, dar si toti vrincenii care aleg aceasta destinatie, sint invitati la una din cele mai vechi manifestari folclorice interjudetene. La sarbatoare sint asteptate ansambluri folclorice traditionale din zonele etno-folclorice ale Vrancei de la Nereju, Naruja, Dumitresti si Spulber. Serbarea cimpeneasca este organizata de Primaria si Consiliul Local Paltin, care a alocat 20.000 lei pentru organizarea evenimentului. (M. B.)


Filme la Odobesti


Si in acest sfirsit de saptamina odobestenii vor avea parte de film. Simbata si duminica, de la orele 15.00 si 17.00, la sala Casei de Cultura "C. C. Giurescu" va fi proiectat filmul SF "Star Trek. Un nou inceput". La Gradina de vara, de la ora 21.30, puteti urmari "Inger si demon", continuare a "Codul lui Da Vinci". Si la caminele culturale din Jaristea si Faraoane va ajunge caravana cu filme, duminica. La Jaristea, de la ora 14.00, locuitorii vor putea urmari comedia "Hotel pentru catei", iar de la ora 20.00, la Faraoane, va fi proiectat filmul de comedie "Pantera roz 2". Pentru week-end-ul viitor se pregateste un ecran de vacanta cu 6 filme pentru copii. (M. B.)


Viena, in limba romana


Site-ul Asociatiei Vieneze de Turism (Wien Tourismus) este disponibil din aceasta luna si in limba romana. Acest lucru se datoreaza numarului mare de turisti romani care viziteaza anual capitala Austriei. Cu ocazia lansarii variantei in limba romana a site-ului directorul Wien Tourismus, Norbert Kettner, a subliniat faptul ca in ultimii cinci ani Romania a urcat intr-un clasament realizat in functie de numarul de nopti de cazare de pe pozitia a 19-a pe pozitia a 8-a. Noua pagina web "" www.wien.info/ro - ofera turistilor informatii despre evenimente culturale din Viena, despre principalele obiective, informatii culinare, dar si despre cluburile din capitala Austriei precum si detalii despre sosirea si transportul in Viena, despre punctele de informare turistica, oferte speciale etc. In total, site-ul Asociatiei Vieneze de Turism (www.wien.info) este disponibil in 13 limbi. De precizat ca Viena are o reprezentanta la Bucuresti. (E. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.