Timp Liber

Parcul lui Pazvante din Tecuci: o gradina din basme

Mihaela Beșleagă
17 iul 2009 7314 vizualizări
Parcul este amenajat ca un dar oferit celor multi ce nu mai au puterea, timpul sau posibilitatea sa mearga in locurile pe care si le-ar fi dorit, dar si ca o forma de protest fata de lumea urita si insensibila in care sintem inca nevoiti sa traim. In parc merg sa se relaxeze si vrincenii, care vor si ei un asemenea parc in municipiul Focsani

Loc de visare si incintare, paradisul rozelor, simfonie de culori. Asa este prezentata Gradina publica din Tecuci, cunoscuta si ca Parcul lui Pazvante, o adevarata oaza de verdeata si flori multicolore, desprinsa parca din povesti, care atrage sute de locuitori din regiune, atit din Galati, Vaslui, cit si din Vrancea. Locatia este ideala pentru petrecerea unei zile relaxante, chiar in mijlocul orasului, prin plimbari pe aleile amenajate intr-un stil inedit, cu banci din trunchi de copac si spatii pline de flori, traversate de arcade in stilul gradinilor japoneze, cu fintini arteziene rasfirate prin tot parcul. In afara de muzica ambientala, nu lipsesc nici terasele racoroase si cafenelele unde va puteti delecta cu un suc sau o bere de la rece. "Am amenajat aceasta gradina minunata, in centrul orasului Tecuci, pentru ca acasa nu mi-as fi putut permite sa invit atitia oameni cit pot incapea aici. Tot ceea ce am infaptuit este, intr-un fel, forma mea de protest fata de lumea urita si insensibila in care sintem inca nevoiti sa traim. Gradina este darul meu oferit celor multi ce nu mai au puterea, timpul sau posibilitatea sa mearga in locurile pe care si le-ar fi dorit. Aici, toti acestia, si nu numai ei, au prilejul sa descinda, oricind, pentru a admira coloritul cald al florilor, pentru a se imbata de parfumul delicat al acestora, pentru a auzi susurul apelor cascadelor sau trilurile vesele ale pasarilor. Marturisesc ca m-am gindit atit la tineri, cit si la cei mai in virsta, suflete inca curate care iubesc, gindesc si spera in implinirea lor ca oameni. Trecind pe sub poarta emblematica, acestia vor strabate aleea sinuoasa pentru a ajunge la sanctuarul batrinilor intelepti si la masa fericirii. Sper ca acest colt de rai sa devina un loc rivnit nu numai de catre toti concitadinii sau locuitorii din imprejurimi, ci si de catre turistii aflati in trecere prin municipiu", vorbeste despre "misiunea" gradinii din Tecuci administratorul acestuia, Vasile Danaila Pazvante, care a edificat un parc public unic in regiune. Parcul este prezent si in mediul online, la adresa www.pazvante.ro. In parc merg adesea si focsaneni care vor sa aiba parte de relaxare, intr-un mediu placut si primitor. "Parcul este minunat! Merg cu placere, de fiecare data cind am ocazia si este plin de oameni care se simt bine, asculta muzica ambientala de buna calitate. Ar trebui sa avem si noi un Pazvante in Focsani. Il invit chiar si pe primarul Decebal Bacinschi sa viziteze parcul si sa se inspire. Vrem si noi un asemenea parc la Focsani", ne-a spus focsanean care s-a indragostit de parcul tecucean, aflat la doar 38 de kilometri de Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 12 ore, 3 minute, 8 secunde
Va rugam sa mentionati sursa fotografiilor in articol! Va multumim! Sursa Foto: Cristian Rachieru - www.pazvante.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.