Timp Liber

Strandul Focsaniului, napadit de buruieni

Ciprian Fânaru
19 iun 2009 1729 vizualizări
De citiva ani buni, focsanenii nu au un bazin municipal unde sa se racoreasca in zilele toride de vara u mai nou, se pare ca exista fonduri pentru mult trimbitatul bazin olimpic, care ar urma sa ia locul strandului nefunctional din prezent u in urmatorii doi ani, Focsaniul va avea bazin de inot acoperit, promite Marian Oprisan u strandul din Sud s-a dat in folosinta in anul 1977

Odata cu apropierea verii si urcarea mercurului din termometre la cote ce amintesc de canicula, mintea focsanenilor cauta solutii pentru petrecerea timpului liber. In afara de cresterea concurentei intre cafenele, baruri si mai ales terase, tinerii si nu numai sint privati de adevarata modalitate de a face sport si a se racori in acelasi timp, in oras. Indiferent daca pentru balaceala, inot, destindere ori recreere, cert e ca focsanenii simt nevoia unui strand. Deocamdata insa li se ofera doar balarii, topogane si bazine care se degradeaza vazind cu ochii. Aceasta este de ani buni, din pacate, imaginea a ceea ce ar trebui ca pe timpul verii sa reprezinte unul din principalele puncte de atractie ale orasului si o varianta la indemina celor care nu ajung pe litoral sau in locatii exotice. Pina acum cinci ani, strandul aflat in apropierea stadionului Milcovul din cartierul Sud s-a aflat in administrarea Clubului Sportiv Unirea, dar a trecut la Consiliul Judetean, insotit de promisiuni de construire a unui bazin olimpic si complex ultramodern. "Strandul s-a dat in folosinta in anul 1977, atunci a fost deschiderea. Bazinul olimpic era printre cele mai frumoase din tara la vremea aceea. In 2004, printr-o hotarire de Guvern, acesta a fost dat in administrare Consiliului Judetean. Stiu ca incepusera sa il faca atunci, dar lucrarile au fost sistate, probabil din lipsa de fonduri. Presedintelui Oprisan i-a fost aprobat proiectul pentru complex modern cu bazin olimpic inclus, am inteles ca acum or sa vina din nou fonduri. CS Unirea nu-si permitea sa il intretina, si pot sa va spun ca degradarea acestuia a inceput chiar in ultimii ani ai regimului comunist", ne-a spus Petrea Valcu, presedintele unicului club departamental din judet, CS Unirea Focsani.


Peste 50.000 lei, investitiile de anul trecut


In 2008, de la bugetul judetean s-a prevazut o suma destul de insemnata de bani pentru refacerea bazinului de inot. Astfel, in trimestrul II s-au alocat pentru studiul de fezabilitate, proiectarea si executia lucrarilor de reabilitare 3.000 de lei prin incredintare directa si 50.000 de lei prin cerere de oferta. Cu toate acestea, deocamdata, totul a ramas incremenit, nu se vad semne ca ar demara lucrarile la bazin, in timp ce eventualele sume alocate pentru acest an nu se cunosc in acest moment. "Tot ce pot sa va spun e ca in urmatorii doi ani, Focsaniul va avea bazin de inot acoperit. Lucrarile vor incepe dupa ce va fi finalizata licitatia, adica nu peste mult timp, in cursul acestui acest an. Bazinul va fi exact pe locatia actuala a strandului din cartierul Sud", ne-a declarat Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, institutie in a carei administrare se afla strandul.


Alternativele exista, dar costa


Chiar daca strandul nu este in acest moment functional, focsanenii au la dispozitie citeva alternative, ce-i drept semnificativ mai costisitoare. Prima varianta e parcul Aqualand, situat la marginea orasului, pe Bdul. Brailei. Acesta se intinde pe aproape 8.000 de metri patrati si pune la dispozitia clientilor patru bazine de inot pentru adulti, copii si incepatori si un bar acvatic. Tariful pentru intrare este de 20 de lei, pentru care gazdele asigura sezlong si umbreluta. Pentru cei care vor mai mult sa se relaxeze decit sa inoate, exista optiunea centrului de agrement Green Paradise din bariera Marasesti, deschis acum doi ani, care pe linga iazul inconjurat de salcii are totusi si o mini-piscina. Un bazin de inot de dimensiuni reduse exista si linga restaurantul Romantic. Unii focsaneni insa prefera chiar sa se deplaseze la Odobesti si sa plateasca de trei ori mai putin decit in Focsani pentru a se bucura de racoarea si distractia stropita cu "¦apa. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 14 ore, 55 minute, 16 secunde
asa Fanarule,perfect mod de a face reclama la altii.. cat despre strandul de la sud nu pot decat sa spun.:RUSINE! aveam 6,7 ani cand am intrat prima data in acel strand si acum am peste 30 . pacat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.