Timp Liber

Unde mergem in vacanta de vara?

Ciprian Fânaru
5 iun 2009 1477 vizualizări
Ca si in anii trecuti, Bulgaria conduce in topul destinatiilor preferate de vacanta u litoralul romanesc ramine prima optiune a celor care isi petrec vacanta in tara u pretul unui sejur pe litoralul bulgaresc variaza intre 180 si 300 de euro, iar in tara intre 500 si 1.500 de lei

Bulgaria, Grecia, Turcia, Croatia si Spania ramin si anul acesta in topul preferintelor pentru petrecerea vacantei de vara in strainatate, in timp ce litoralul romanesc reprezinta alegerea majoritatii celor care nu pleaca din tara, spun reprezentantii agentiilor de turism. Distanta relativ mica fata de Romania si preturile acceptabile, tinind cont de reducerile facute prin programul de rezervari timpurii, i-au facut pe vrinceni sa se orienteze cam catre aceleasi destinatii ca anul trecut. "Pe primul loc in tara este fara indoiala Mamaia, urmata la ceva distanta de Saturn si Venus. Este chiar mai sus ca anul trecut, e si normal pe undeva ca oamenii sa se reorienteze in context de criza. Tariful pentru sase nopti de cazare la Mamaia, in iunie, este de 350 de lei", ne-a spus Dragos Horhocea, vicepresedinte pe regiunea de Sud-Est a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si managerul agentiei Agetour. "In perioada 1 "" 15 iunie, prin programul "litoralul pentru toti", sint si tarife de 170 de lei", a adaugat acesta. Costul unei vacante tipice, de sase, sapte zile pe litoralul nostru nu depaseste 500 de lei, cel putin in prima luna estivala. "Litoralul romanesc este destul de cerut, dar parca nu la nivelul de anul trecut. Un sejur cu sapte nopti de cazare la un hotel de doua stele in Mamaia, spre exemplu, in luna iunie, costa in jur de 470 de lei. Aici se includ si bonuri valorice de 150 lei pentru masa, intr-un regim demipensiune", ne-a precizat Radita Stroia, administratorul Santour.

Vrincenii prefera litoralul bulgaresc

Pe extern, Bulgaria ramine pe prima pozitie, apoi vin Turcia si Grecia, dar si Spania, cu Costa Brava, Costa del Sol, Tenerife, chiar si Cipru. Un pachet de 7 nopti all-inclusive la un hotel de patru stele din Bulgaria costa 180 de euro de persoana in luna iunie. Intre 16 si 19 iunie, pachetul cu sapte nopti de cazare la hotel de patru stele din Nisipurile de Aur, in Bulgaria, se poate ridica pina la 294 de euro de persoana. Tot in Bulgaria, dar la trei stele, cu hotelul chiar pe plaja, oferta e similara, 295 de euro/persoana. "Bulgaria este cautata pentru ca e mai ieftina. Au fost cereri si pentru Turcia si Grecia. Cele mai vindute, care s-au dat repede, au fost ofertele "plateste unul si pleaca doi", care costa 19 euro pe zi sau 70 de euro in total, valabile pina pe 15 iunie. La aceasta oferta all inclusive, cazarea timp de sase nopti este prevazuta la hotel de trei stele. Avem reduceri de 5 si 7% pe Turcia si de 10% pe Bulgaria, iar prin early booking, cu plata in avans. Un sejur la hotelul Riva din Bulgaria, Nisipurile de Aur, costa 70 de euro, incluzind transportul", ne-au spus si reprezentantii agentiei Robin Group. In Turcia, in Antalya si Kusadasi, cu avans platit, sejurul la hotel de cinci stele se ridica la 490 de euro de persoana. Dum cum afirma unii operatori, multe rezervari au fost facute prin early booking (rezervare timpurie ""n. r.). In statiunea Paralia Katerini, din Grecia, la trei stele, sapte nopti de cazare costa 160 de euro, iar transportul se face cu autocarul. O alta oferta pe Grecia este cea all inclusive pentru Creta, unde o saptamina la patru stele se situeaza la 594 de euro, transportul realizindu-se cu avion charter. Reducerile si ofertele speciale destinate celor care doresc sa-si ia copiii in vacanta exista, dar sint diferentiate pe hoteluri si perioade, in functie de modul cum operatorii de turism aleg sa-si compuna si modeleze strategiile si promotiile. Cu toate ca pentru vrinceni n-a inceput inca perioada concediilor, unii dintre ei si-au facut deja rezervari si planuri pentru mult asteptata vacanta de vara. Aceasta este aproape inevitabil legata de mare si soare, fie ca litoralul e romanesc ori bulgaresc, esential pare ca acesta sa fie al Marii Negre. (Ciprian FANARU)

CASETA

Preturi orientative pe litoral pentru vara 2009

Mamaia - sase nopti - 350 de lei/persoana

Bulgaria "" sapte nopti all-inclusive, hotel patru stele "" 180 euro/persoana

Grecia, Paralia Katerini - sapte nopti, hotel trei stele - 160 euro/persoana

Creta "" sapte nopti, hotel patru stele - 594 euro/persoana



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.