Timp Liber

Vrincenii merg de 1 mai la bulgari

Ciprian Fânaru
24 apr 2009 1393 vizualizări
Minivacanta de 1 mai pe litoralul bulgaresc costa intre 60 si 100 de euro de persoana u pensiunile montane au preturi ridicate in acest moment, care merg pina la 200 de lei pe noapte u o varianta mai ieftina o reprezinta calatoria cu masina personala

Dupa ce vrincenii si-au petrecut sarbatorile pascale la mare, dar pe plajele din Grecia si Bulgaria, acestia se gindesc deja la cum vor petrece minivacanta de 1 mai, pina la care a ramas mai putin de o saptamina. Operatorii de turism din Focsani afirma ca litoralul bulgaresc este cea mai atractiva optiune luata in calcul de vrinceni, care vor sa profite de faptul ca 1 mai cade vinerea si sa petreaca iarasi un sfirsit de saptamina prelungit. "S-a vindut mai mult intern decit extern de Paste. In Romania, cele mai multe solicitari au fost pentru Sinaia. De 1 mai, in schimb, cele mai multe rezervari s-au facut pentru extern, destinatia cea mai cautata fiind Bulgaria. Trei nopti de cazare in locatii precum Nisipurile de aur sau Constantin si Elena costa 100, 120 de euro de persoana, pachetul fiind all-inclusive. Depinde de locatie, noi am avut si oferte la 90 de euro la hotel de patru stele pentru trei nopti. Inca se mai fac rezervari in fiecare zi pentru tara vecina", ne-a spus Radita Stroia, directorul agentiei Santour. Persoanele care sint cu familia si doresc mai degraba sa se odihneasca decit sa viziteze au de cistigat daca opteaza pentru all-inclusive, gratie costurilor scazute. "De Paste, solicitari au existat si pentru litoralul romanesc, pentru Turcia sau Grecia, dar de departe cele mai multe pachete pe care le-am vindut au fost cele de Bulgaria. Pe intern nu prea au fost cereri. De 1 mai, cererile sint tot pe Bulgaria. Pachetele de patru zile la hotel de trei stele din Nisipurile de aur sint 57 de euro de persoana. Un sejur de patru zile la Iberostar Sunny Beach Resort, de patru stele, costa 79 de euro/persoana, iar la cinci stele avem o oferta de 96 de euro. Pachetele all-inclusive reprezinta o noutate la care vrincenii au fost receptivi, fiindca omul se gindeste ca la banii acestia e ideal sa nu trebuiasca sa-ti mai faci griji, calcule in privinta mincarii si diverselor amanunte", a precizat Calin Gabriel, director de turism la Robin Grup.

Lepsa, alternativa mereu la indemina

O varianta ceva mai ieftina este vacanta facuta cu masina personala. Costul traseului care dureaza in jur de 12 ore este de 150 de euro dus-intors, iar un sejur cu patru nopti de cazare in Paralia Katerini costa, spre exemplu, in aceasta perioada doar 45 de euro de persoana. Daca alegeti varianta trenului, un bilet Bucuresti "" Salonic se ridica la putin peste 200 de lei. In pofida drumului deteriorat care ingreuneaza accesul catre statiune, Lepsa ramine o destinatie preferata a vrincenilor, dar si a persoanelor din judetele limitrofe ori din Capitala. "Multe persoane isi rezerva pe internet locurile la pensiuni. Pachetele de cazare de trei nopti la cele de trei si patru margarete se duc si la 200 de lei pe noapte. Solicitari au fost si de Paste, iar pentru weekend-ul prelungit de 1 mai estimam un grad de ocupare de peste 50%. Proprietarii de pensiuni mai obtin acum profit, pentru ca pina la vara or sa ia din nou o pauza, urmind un interval mai slab in ce priveste afluenta de turisti", ne-a declarat Vasile Bostiog, presedintele ANTREC Vrancea. In concluzie, anul acesta vrincenii aleg litoralul din Bulgaria ca loc de petrecere a "socialistului", dar actualului, 1 mai, dar nu uita ca in nici un loc mititeii nu sfiriie mai frumos pe gratar ca in curtea pensiunilor mioritice. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.