Timp Liber

Icoane si oua incondeiate, expuse la Galeriile de Arta

Ciprian Fânaru
17 apr 2009 1242 vizualizări
Trecatorii au avut posibilitatea sa cumpere oua incondeiate chiar de la laureatii expozitiei, cu preturi intre 2 si 10 lei

Ieri, la Galeriile de Arta din Focsani a fost vernisata expozitia intitulata "De la psalmi si icoane la Sfinta Scriptura si muzica sacra", ajunsa deja la a XI-a editie. Dupa cum a subliniat si directorului Teatrului Muncipal din Focsani, actorul Sorin Francu, manifestarea are rolul de a stimula creatia populara si de impiedica pierderea traditiilor. Expozitia a fost precedata de un concurs cu sase sectiuni, la care s-au inscris initial 400 de concurenti, iar in urma unei selectii riguroase s-au calificat in finala doar 40. Mesterii s-au intrecut la sectiunile icoane, incondeierea oualor, crestaturi populare, sculptura, arta fierului si instrumente populare. Partea cea mai interesanta, legata de sarbatorile pascale, sint ouale incondeiate. "La cele mai simple lucrez 10, 20 de minute. Am mai participat la concurs, pe care l-am cistigat anul trecut, iar fiul meu de 15 ani a luat mentiune", ne-a spus Iftinca Tanase, mester popular din Vintileasca. Premiile la sectiunea de incondeiere au revenit Ioanei Banu, Iftincai Tanase, ambele din Vintileasca, si Elenei Bouros din Reghiu, iar Gabriela Stoica, de 14 ani, din Cimpuri, a luat mentiune. Directorul Liviu Nedelcu si-a felicitat elevii de la Scoala Populara de Arte si Meserii Focsani pentru premiile obtinute la arta fierului si pe cistigatorul sectiunii crestaturi populare, Cristi Dudu din Nereju, dar si pe Ramona Galatean din Brosteni, care a primit locul I la sectiunea icoane. Invitati speciali au fost trei violonisti si un pianist, elevi la Liceul de Muzica "George Enescu" din Bucuresti, care au incintat audienta cu partituri de Chopin si Mendelssohn. Trecatorii au avut posibilitatea sa cumpere oua incondeiate chiar de la "laureatii" expozitiei, cu preturi cuprinse intre 2 si 10 lei. Expozitia va fi deschisa pina vineri, 24 aprilie. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.