Timp Liber

Vintileasca, viitoare statiune balneara

Mihaela Beșleagă
10 apr 2009 1755 vizualizări
Un investitor din Bucuresti vrea sa realizeze un pavilion balnear cu izvoarele sulfuroase din zona si un minihotel u peisajele patriarhale si ospitalitatea localnicilor pot face din Vintileasca o zona turistica importanta a Vrancei u agroturismul se dezvolta timid, principala problema fiind drumurile proaste, care au pus pe fuga investitorii straini

Vrancea turistica este asociata de cele mai multe ori cu zona Soveja-Lepsa, insa o alta locatie cel putin la fel de ofertanta pentru turistii iubitori de natura este si Valea Rimnicului, de la Vintileasca la Dumitresti. Din pacate, cu toate ca zona este deosebit de frumoasa, avind un potential turistic care merita exploatat, este trecuta in plan secund sau chiar uitata de autoritati, frumusetea peisajelor si obiectivele zonei fiind necunoscute chiar si multor vrinceni, si din cauza ca drumurile de acces sint greu de parcurs. Un investitor din Bucuresti a descoperit totusi aceasta zona de curind, i-a intuit potentialul si a concesionat de la primaria Vintileasca, pe 49 de ani, terenul pe care se afla izvoarele sulfuroase. Aici va fi construit un pavilion balnear si un minihotel, urmind ca actualele izvoare aflate in parasire sa fie transformate intr-o atractie balneara. "Acum trei saptamini am incheiat contractul de concesiune. In 6 luni investitorul urmeaza sa ajunga aici, sa ne notifice, intrucit trebuie sa le eliberam un certificat de urbanism, ar trebui si un PUZ, intrucit zona este cu alunecari de teren. Trebuie sa foreze, sa gaseasca apele, pentru ca de atitia ani si-au mutat cursul", ne-a spus primarul din Vintileasca, Marian Georgescu. Oamenii din zona au folosit izvoarele sulfuroase dintotdeauna, pentru proprietatile lor miraculoase de vindecare a reumatismului si a afectiunilor ginecologice. Intre anii 1965-1989, aici era construita o cladire cu patru cazi de baie, care ulterior s-a darapanat, si din cauza alunecarilor de teren.


Investitorii straini au facut cale intoarsa, din cauza gropilor din drum


Alte obiective turistice care merita vizitate in zona Vintileasca sint lacul de la intrarea in comuna, o oglinda de apa care se intinde pe o suprafata de 7 hectare, stincile Pietrele Fetei, Manastirea Montioru, aflata pe un platou la 1.600 m altitudine, Muntele Furu, la 1.200 m inaltime, dar si stinile patriarhale. Din pacate, cu toate ca investitori francezi si italieni au trecut pe la Vintileasca si au ramas placut impresionati de peisajele mioritice, au plecat dezamagiti de drumurile proaste, care fac accesul dificil in zona. "Valea Rimnicului are o traditie aparte, facem parte din Tara Romaneasca. Ne pastram obiceiurile si traditiile, cu dansurile si muzica traditionala specifica, zona este frumoasa. Si agroturismul a inceput sa se dezvolte timid. Au venit si investitori francezi, italieni, dar din cauza starii proaste a drumurilor au plecat, chiar daca zona are mare potential turistic", a mai marturisit edilul Marian Georgescu. Acesta ne-a relatat ca exista si un proiect de agroturism scolar in desfasurare, in colaborare cu scoli din Harghita, Mures si Rimnicu Sarat, prin care elevii se viziteaza reciproc pe parcursul vacantei de vara. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.