Timp Liber

Pretentiosii culinari au unde-si potoli poftele

Daniel Garleanu
6 feb 2009 1953 vizualizări
Restaurantele din Focsani isi asteapta clientii cu preparate extravagante, stropite cu vinuri alese u de cind presedintele Basescu a degustat medalion de rechin la dineul de 24 ianuarie, si focsanenii au prins gustul specialitatilor marinaresti u Calcanul cu sos de legume , caviar, Dorada imperiala cu tartar din rosii si anchoa , Somon Buchetera , Salata Facon Duchef , Tagliattelle cu fructe de mare , sint doar citeva dintre specialitatile din meniuri u pentru o portie de fite trebuie sa aveti in portofel intre 20 si 50 de lei

Cu toate ca traversam o perioada de criza, preparatele speciale din restaurantele vrincene nu au disparut. Spiritul extravagant romanesc nu s-a evaporat, chiar daca lucrurile nu merg prea bine cind vine vorba de starea financiara. Astfel, putem spune ca zeul Dionysos uda preparatele de lux cu vinuri de calitate in majoritatea restaurantelor focsanene. Daca avem pofte care se intretin cu bani multi putem sa colindam locurile care gazduiesc vasele cu mincaruri alese, unde vom gasi si bauturi la fel de speciale. La restaurantul Oscar ne asteapta un meniul bogat, din care nu lipseste "Calcanul cu sos de legume" si caviar, pentru care nu trebuie sa scoatem din buzunar decit 23 de lei. "Dorada imperiala cu tartar din rosii si anchoa" (28 lei), "pui Oscar" (25 lei) dar si "Steak de vita cu unt aromat" sint doar citeva din specialitatile pe care bucatarii priceputi ai restaurantului le pregatesc zi de zi. Si restaurantul Hotelului Vrancea are un meniu "pofticios", printre preparate numarindu-se si "Piept de pui cu ciuperci si mustar", care costa 16 lei sau "Cotlet haiducesc"(14 lei), pentru o portie pe saturate. Este obligatoriu ca preparatele imbietoare sa fie insotite de salate pe alese. Bucataria restaurantului isi incinta clientii cu "Salata Europa" (10 lei) si "Salata Mozaic" (11 lei). La fel de harnici si priceputi sint bucatarii de la restaurantul hotelului Fashion Center, care ii satisfac pe clientii cu gusturi alese cu "Rost Biffer din muschi de vita" la 35 de lei, "Somon Buchetera", preparat care seamana cu un trandafir inflorit si care costa 25 de lei, dupa cum spune Cristian Robu, ospatar. La mare cautare este si Casa Vrinceana, care pune la dispozitia clientilor preparate care mai de care mai deosebite. Daca hotarim sa luam prinzul sau sa cinam la restaurantul din strada Simion Barnutiu, maestrii bucatari de aici ne pot satura cu "Tikka Masala" pentru 21 de lei, "Muschi de vita cu hribi" (39 lei), "Gustare Mediteraneana" (25 lei) sau ceva mai scump, un "Chateaubriand" (48 lei).


Fructe de mare, de la supa la "pavella"


Nici Casa Veche nu se lasa mai prejos si pune spre consum o gama variata de preparate, dupa cum spune Cristian, unul dintre ospatari. Fostul bar Pentagon ne asteapta cu "Dorada la Gratar" (12 lei), "Salata Facon Duchef", intr-un ambient de 4*. La restaurantul Deja Vu se minca la inceputuri carne de strut, insa din cauza cererii scazute, oferta a incetat si a fost inlocuita de "Supa din fructe de mare" (13 lei), "Tagliattelle cu fructe de mare" (19,5 lei) sau "Pavella", tot din fructe de mare la pretul de 21 de lei portia. Se pare ca, de cind presedintele Traian Basescu a degustat medalion de rechin la dineul de 24 ianuarie, si focsanenii au prins gustul specialitatilor marinaresti. Si ca o masa sa fie implinita, bucatele trebuiesc udate cu cele mai bune vinuri sau cocktail-uri, de asemenea pe alese. Printre cele mai extravagante bauturi pe care le puteti degusta, se numara Long Island (20 lei) si Coniacul Jad (70 lei/suta), un vin bun, Varancea (22 lei), Merlot, Tamiioasa si Pinot Noir, toate la 60 de lei sticla, dar chiar si o Babeasca merita degustata. Restaurantele au in meniu, pentru doamne si domnisoare, fresh-uri de fructe sau cocktailuri. Daca papilele gustative nu s-au sesizat inca cu privire la preparatele din restaurantele de top din Focsani inseamna ca este nevoie de un tur al localurilor orasului pentru deschiderea apetitului. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 16 ore, 2 minute, 53 secunde
Mi se pare geniala fraza ' Printre cele mai extravagante bauturi pe care le puteti degusta, se numara Long Island (20 lei) si Coniacul Jad (70 lei/suta), un vin bun, Varancea (22 lei), Merlot, citeste integral
, acum 739393 zile, 16 ore, 2 minute, 53 secunde
TNx9q1 hxclppiqlgkr, [url=http://suzcxrewtpsj.com/]suzcxrewtpsj[/url], [link=http://lycmzjufcebm.com/]lycmzjufcebm[/link], http://enxydahimlum.com/
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.