Timp Liber

Tabara Galaciuc si-a deschis portile pentru tineri

Mihaela Beșleagă
30 ian 2009 3089 vizualizări
Tabara este disponibila la capacitate maxima, cu 150 locuri de cazare u deocamdata nu sint solicitari, iar directorul Directiei Judetene de Tineret nu este prea optimist privind gradul de ocupare al taberei in aceasta perioada u o zi de cazare la Galaciuc costa 45 lei

Tabara Galaciuc, singura functionala din judetul Vrancea, isi deschide portile pentru elevii si cadrele didactice din tara, in timpul vacantei intersemestriale, care va incepe in acest week-end, pina pe 8 februarie. Tabara vrinceana are disponibile 150 de locuri de cazare, atit in cabanutele de lemn, cit si in complex, fiind centrul de agrement cu cele mai multe locuri vacante din tara, alaturi de alte tabere, precum Poiana Pinului - judetul Buzau (140 locuri), Cerbul "" judetul Dimbovita (121 locuri), Vinatorul (120 locuri) si Caprioara (108 locuri) "" judetul Dimbovita. Elevii si cadrele didactice care ar urma sa vina la Galaciuc pe parcursul acestei saptamini de vacanta vor beneficia, in urma modernizarilor care au avut loc in ultimii ani, de o masa calda la cantina care poate deservi 200 de persoane, apa calda si caldura, dupa cum asigura directorul Directiei Judetene de Tineret (DJT), Tudorel Trofin. Cu toate acestea, reprezentantii taberei sint pesimisti cu privire la gradul de ocupare al taberei in aceasta perioada. "Sintem liberi la capacitate maxima. Dar nu avem solicitari si nici nu cred ca or sa fie, pentru ca in anii trecuti tabara nu a functionat pe timp de iarna, nu erau conditii, iar cei obisnuiti sa vina la Galaciuc sint elevi si cadre didactice din alte judete. In plus, este doar o saptamina vacanta, vremea nu tine cu noi, nu e nici iarna, nici vara, si banuiesc ca majoritatea aleg taberele de pe Valea Prahovei sau Paltinis, unde pot merge si la schi.Teoretic simtem pregatiti, practic nu stim citi vor veni", ne-a explicat directorul Tudorel Trofin, care a mai adaugat ca doar pentru vacanta de vara sint solicitari mai mari. Tariful pentru o zi de cazare la Galaciuc este de 45 lei, ceea ce inseamna circa 280 lei pentru un sejur complet, de sase nopti. La nivel national sint disponibile pentru elevi, studenti, tineri si cadre didactice aproape 3.000 de locuri de cazare in tabere, in vacanta intersemestriala. Potrivit Autoritatii Nationale pentru Tineret, din experienta anilor trecuti, cele mai cautate centre de agrement sint cele de pe Valea Prahovei, de la Busteni si Sinaia, cele de la Buzau, Sibiu "" Paltinis, acestea fiind solicitate mai ales de iubitorii schiului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.