Timp Liber

Tudor Gheorghe ne dezvaluie Taina cuvintelor

Mihaela Beșleagă
23 ian 2009 1137 vizualizări
Maestrul Tudor Gheorghe va reveni in Focsani cu cel mai recent concert, Taina cuvintelor , care face parte dintr-un turneu national, care va cuprinde 20 de orase.

Focsanenii il pot revedea si reasculta pe rapsodul Tudor Gheorghe marti, 3 februarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta". Iubitorii muzicii vor putea savura un regal muzical de exceptie prin "Taina cuvintelor", spectacol ce a inregistrat un succes deosebit in cadrul Festivalului Artelor, care a avut loc in luna noiembrie a anului trecut si in cadrul caruia artistul a primit trofeul "Biletul de Aur", pentru succesul inregistrat de-a lungul activitatii sale profesionale (peste 1.000.000 bilete vindute). Evenimentul reprezinta de fapt un spectacol de antologie romaneasca, propunindu-si sa urmareasca intr-o maniera originala istoria evolutiei limbii romane de la inceputuri, pornind de la Dosoftei si Varlaam, Miron Costin, Costache Conachi, fratii Vacaresti, Cezar Bolliac, Alecsandri si ajungind pina la poezia moderna, la Blaga, Arghezi si Ion Barbu. In afara de lecturi si recitarile din creatiile poetilor romani, maestrul va presara momente ironice in stilul sau inconfundabil, cald si plin de umor, spre deliciul celor ce nu-si vor permite sa rateze un astfel de moment artistic de valoare. Turneul va avea loc in perioada 20 ianuarie - 23 februarie. Anul trecut a fost unul prolific pentru maestrul Tudor Gheorghe, acesta fiind prezent pe toate scenele importante din intreaga tara, oferind publicului nu mai putin de patru spectacole cu teme diferite, in premiera absoluta: "La margine de imperii", "Serenade din trecut", "Omul din La Mancha" si "Taina Cuvintelor". Anul acesta, Tudor Gheorghe si-a propus sa-si doboare propriul record, incercind sa aduca in fata publicului spectacole importante in premiera, astfel ca prima parte a anului 2009 il va purta din nou prin marile orase ale tarii, sustinind o adevarata lectie de poezie, iubitorilor de gen. (Mihaela BESLEAGA)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.