Timp Liber

Unde mergem?

Mihaela Beșleagă
14 nov 2008 873 vizualizări
Romanian Piano Trio apropie tinerii de Beethoven Grupul cameral Romanian Piano Trio, alcatuit din Razvan Suma (violoncel), Alexandru Tomescu (vioara) si Horia Mihail (pian), va concerta la Focsani, în cadrul turneului "Beethoven Unplugged", cu scopul de a apropia tinerii de muzica clasica.

La Focsani, concertul va avea loc duminica, 23 noiembrie, la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia", intrarea fiind gratuita. Recitalului include lucrari de Ludwig van Beethoven, atractia principala constituind-o celebrul Triplu Concert pentru pian, vioara, violoncel si orchestra. Cei trei muzicieni nu vor concerta in frac si papion tocmai pentru a atrage un public tinar. Turneul "Beethoven Unplugged" se va incheia cu un concert la Bucuresti pe 5 decembrie, cind Alexandru Tomescu va folosi valoroasa vioara Stradivarius.


Trei zile de "Florentin Delmar"


Cunoscutul festivalul de muzica usoara romaneasca "Florentin Delmar", de traditie pentru orasul Focsani, va debuta in acest an miercuri, 19 noiembrie. Festivalul, organizat de Ateneul Popular, in parteneriat cu TVR2, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, se va desfasura la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia", timp de trei zile, pina pe 21 noiembrie. Pentru ca sediul Ateneului Popular este in reparatii, festivalul "Florentin Delmar" va fi gazduit de Teatru. De concurs s-au interesat deja zeci de tineri, unii din Vrancea. Printre acestia se afla si Crina Onciu, o tinara de 16 ani, eleva la Colegiul National "Al. I. Cuza", care a concurat si la Festivalul de la Mamaia, editia din acest an.


Teatru pentru prichindeii vrinceni


Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" va sustine, in perioada 14-28 noiembrie, mai multe spectacole de teatru pentru cei mai mici dintre spectatorii vrinceni. Actorii vor interpreta piese precum "Danila Prepeleac", "Pacala", "Cocoselul neascultator" sau "Hangita", in Focsani, Marasesti, Odobesti, Nanesti, Ciorasti, Suraia si Vulturu. Dupa ce ieri, copiii din Odobesti au putut urmari la Casa de Cultura din oras "Pacala", simbata, 22 noiembrie, va fi pusa in scena piesa "Cocoselul neascultator" in sala mare a Teatrului Municipal din Focsani.

Filme noi la Odobesti

Casa de Cultura "C. C. Giurescu" din Odobesti va prezenta in acest sfirsit de saptamina, simbata si duminica, doua filme "proaspete" de la Hollywood. In ambele zile, de la orele 13.00 si 17.00, odobestenii pot viziona "Hancook", iar de la ora 15.00 filmul de actiune "Ora de virf III". Biletul de intrare costa 2 lei.

U Mihaela BESLEAGA


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.