Timp Liber

Primele oferte turistice pentru Revelionul 2009

Mihaela Beșleagă
26 sep 2008 865 vizualizări
Si in acest an, cele mai cautate destinatii sint zonele traditionale din tara, capitalele europene, dar si locatiile exotice de peste hotare u vrincenii pot alege sa petreaca sarbatorile de iarna in Maramures, unde pentru patru nopti la o pensiune de doua stele vor trebui sa scoata din buzunar 650 lei/persoana u cea mai scumpa zona ramine Poiana Brasov, unde un sejur exclusivist poate depasi usor 1.000 de euro u un Revelion de neuitat la Hong Kong ajunge si la 1.700 euro

Agentiile de turism au inceput sa prezinte deja primele oferte pentru petrecerea Craciunului si Revelionului din acest an. Au aparut si primii interesati de aceste oferte, doritori sa isi asigure din timp si la preturi mai mici un sejur de neuitat pentru trecerea dintre ani. Primele solicitari sint impartite intre locatiile autohtone de la munte si destinatiile exotice de peste hotare, agentii de turism mizind si in acest an pe o cerere ridicata pentru serviciile de buna calitate din exterior, la preturi de multe ori comparabile cu cele oferite de hotelierii din tara. Printre cele mai cautate destinatii pentru petrecerea sarbatorilor de iarna in stil traditional sint locatiile montane din Moldova, unde turistii pot gusta din bucatele traditionale, se pot bucura de obiceiurile de iarna pastrate cu sfintenie de la stramosi, dar pot face si scurte drumetii pe poteci acoperite de zapada. La Durau, de pilda, un sejur cu 3 nopti de cazare, cu cina festiva de Revelion si de Sfintul Vasile ajunge la 975 lei/persoana la un hotel de doua stele si la 1.050 lei la un hotel de trei stele. Puteti alege, de asemenea, sa petreceti sase zile in Bucovina, la Gura Humorului, cu masa festiva de Anul Nou, seara de carnaval, cina cimpeneasca cu foc de tabara, taraf, cozonaci moldovenesti, vin fiert si ofranda porcului. Toate acestea pentru 450 euro/persoana. O locatie ceva mai scumpa este Ocna Sibiului, unde pentru patru nopti de cazare, cu masa de Revelion, bal mascat, foc de tabara, veti plati 1.750 lei la un hotel de trei stele. O alta destinatie cautata inclusiv de turistii straini pentru petrecerea sarbatorilor de iarna este Maramuresul. O oferta pentru toate buzunarele este un sejur de patru nopti la o pensiune de doua stele, unde nu va trebui sa scoateti din buzunar mai mult de 650 lei/persoana, pret in care se include masa in regim de demipensiune si masa festiva din noaptea dintre ani. La polul opus, cele mai "piperate" oferte si in acest an sint cele din Poiana Brasov, unde costul a cinci nopti la o pensiune club exclusivista de cinci stele poate depasi usor 1.000 de euro. Si in Vrancea puteti petrece citeva zile de sarbatori, la Soveja, Lepsa sau la pensiunea Prahuda de la Paltin, unde trei nopti de cazare va vor costa 130 euro/persoana.


Revelion in sezlong


Pentru vrincenii care vor sa petreaca niste sarbatori de iarna aparte, ofertele externe sint bogate. Cele mai cautate destinatii sint capitalele europene Paris, Londra si Praga, dar si locatiile exotice din toata lumea, precum Hong Kongul, Dubaiul sau Thailanda. Multi romani sint asteptati sa aleaga si in acest an petrecerea Revelionului pe pirtiile din Austria, Croatia, sau in Grecia, Egipt, Spania sau Turcia. Daca sase zile la Praga va vor scoate din buzunar 40 de euro, opt zile la Hong Kong, la un hotel de patru stele, vor ajunge la 1.700 euro. Ofertele "se coc" inca, vrincenii fiind sfatuiti sa astepte pina la sfirsitul lunii octombrie pentru a avea o paleta mai larga din care sa aleaga sejurul dorit. "Cei care vor vrea oferte pe alese, sa se adreseze agentiilor incepind cu 27 octombrie. Cine vrea sa prinda locuri mai bune ar fi bine sa contracteze locuri cu avans pina pe 15 noiembrie", ne-a spus Ion Roman, presedintele patronatului IMM Turism Vrancea. Din experienta anilor anteriori, 50% din bilete se vind pina pe 1 decembrie, iar intre 1-10 decembrie se achizitioneaza restul de 50%. Ofertele pentru Revelion vor fi prezentate pe larg la Bursa de turism care va avea loc la Brasov, intre 1 si 5 octombrie, unde vor participa toate statiunile din Romania, proprietarii locatiilor de turism si marile agentii de turism. De asemenea, definitivarea ofertelor turistice pentru sfirsitul anului va avea loc in perioada 23-25 octombrie, la Tirgul National de Turism de la Bucuresti. (Mihaela BESLEAGA)


CASETA


Cit ne costa un sejur de Anul Nou?


Iata citeva oferte turistice interne si externe orientative pentru Revelionul 2009:


U Baile-Herculane, 3 nopti, hotel 3 stele, 1.400 lei/persoana

U Bucovina - Gura Humorului, 5 nopti, hotel 4 stele, 449 euro/persoana

U Poienile Izei , Maramures, 4 nopti, 650 lei/persoana

U Predeal, hotel 4 stele, 5 nopti, 2.500 lei/pachet/familie


U Paris, 7 nopti, 500 euro/persoana

U Londra, 4 nopti, 435 euro/persoana

U Croatia, 6 nopti, 625 euro/persoana

U Dubai, 8 nopti, 1250 euro/persoana

U Hong Kong, 7 nopti, 1.700 euro/persoana

U Thailanda, 10 nopti, 1.200 euro/persoana

U Egipt, 7 nopti, 530 euro/persoana


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.