Timp Liber

Unde mergem?

Valentin Muscă
5 sep 2008 737 vizualizări
Vasile Pascu la Galeriile Hidalgo Vrincenii pot admira in aceste zile pinzele unuia din cei mai importanti pictori bisericesti, focsaneanul Vasile Pascu. Galeriile Hidalgo din Focsani gazduiesc pina pe 20 septembrie prima mare expozitie a pictorului.

Vor fi expuse 31 de lucrari, printre care si un superb autoportret al autorului. De altminteri, in proprietatea familiei se afla sapte autoportrete, realizate de Vasile Pascu in diferite etape ale vietii sale. Nascut in judetul Bacau, Vasile Pascu a absolvit Academia de Arte Frumoase din Iasi, la clasa profesorului Octavian Bancila in 1934, iar din 1941 pina la sfirsitul vietii a trait la Focsani. Celebru prin cele peste o suta de biserici pictate, Vasile Pascu are insa o opera quasi necunoscuta, realizata in momentele de respiro, intre doua schele, atunci cind se afla alaturi de cei dragi. (V. M.)


Caravana filmelor


In acest week-end, iubitorii de cinema din Odobesti pot alege intre trei pelicule atractive, care le aduce o doza buna de aventura. "La sala de cinema a Casei de Cultura din Odobesti, vineri, simbata si duminica va putea fi vizionat de la ora 13.00 filmul «Omul din otel», iar de la 15.00 pelicula «Incredibilul Hulk»", ne-a spus Stelian Ene, directorul Casei de Cultura. De asemenea, operatorul cinema Lucian Cristea va merge cu caravana filmelor la Jaristea si Faraoanele. La Jaristea, duminica, de la ora 15.00 va fi proiectat filmul "Slavati-l pe Smart". In aceeasi zi, de la ora 19.00, la Faraoanele va putea fi vizionat filmul "Incredibilul Hulk". (A. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.