Timp Liber

Plimbari pe Barajul Calimanesti

Iulia Crețu
5 sep 2008 2444 vizualizări
In unele locuri, barajul are o adincime de 10 metri Pasionatii de mare si pescuit, in cazul in care nu au destul timp la dispozitie sa strabata un drum de citeva ore spre Marea Neagra, pot lua in calcul, pentru o zi petrecuta in aer liber, o plimbare pina la Barajul peste Siret de la Calimanesti.

Pescarii inraiti lauda locul pentru ca au reusit sa prinda crapi de peste 2 kilograme pe care, evident, ii viseaza "inotind" in mujdei de usturoi spre fericirea ultima a papilelor gustative. Pentru vrincenii care au barci pneumatice este recomandata si o plimbare pe Siret, pentru a admira peisajul care in unele zone seamana mai degraba cu drumul Dunarii spre mare. Cei care obisnuiesc sa mearga in zona spun ca cea mai mare adincime a apei atinge 10 metri, insa in unele locuri sonarele barcilor performante arata chiar si jumatate de metru in mijlocul apei. Asta pentru ca barajul nu a mai fost curatat, iar aluviunile s-au depus chiar pe partea centrala a cursului riului. Cei care doresc sa se racoreasca in apa trebuie sa stie ca scaldatul este interzis, din cauza pericolului prezentat de curenti. Nu este interzis insa statul la plaja si nici simpla contemplare a pescarusilor pierduti pe deasupra apei. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.