Timp Liber

Galaciuc, tabara dintre pini

Mihaela Beșleagă
15 aug 2008 1155 vizualizări
Locatia dispune de 160 de locuri de cazare si de un complex cantina modernizat Singura tabara functionala din Vrancea, cea de la Galaciuc, situata la aproximativ 80 de kilometri de Focsani, ii intimpina inca pina pe 15 septembrie pe elevii din toata tara.

In mijlocul unei rezervatii de pini, la poalele muntelui, citeva cabanute cu denumiri haioase ii pot gazdui pe cei mici. Tabara dispune de 160 de locuri, iar conditiile de cazare sint rezonabile, desi este loc si de mult mai bine, in special in cabane. Masa se poate lua in cantina care a fost proaspat renovata. "Modernizari s-au facut pe complexul cantina. Momentan se lucreaza la inlocuirea grupurilor sanitare din mijlocul taberei, care erau model turcesc, se pune gresie, faianta, vom amplasa si 14 lavoare. Conditiile, spunem noi ca sint bune. Conteaza si modul in care se implica directorii de tabara, cu diverse activitati, pentru ca tinerii sa nu se plictiseasca", ne-a spus Tudorel Trofin, directorul Directiei Judetene de Tineret Vrancea, care administreaza tabara de la Galaciuc. Locatia dispune de o baza sportiva, cu mese de ping-pong, terenuri de fotbal si volei, asa ca nu este loc de plictis. In timpul zilei, cei mici, insotiti, pot face excursii pe poteci de munte, unde, cu putin noroc, pot gusta fragi, mure si pot admira de pe platoul montan peisajul pitoresc, cu dealuri la orizont si case presarate in vale. Serile pe linga focul de tabara, in acorduri de chitara, sau la dans in discoteca, ii vor binedispune cu siguranta pe tinerii care ajung la Galaciuc. In aceasta perioada tabara gazduieste 50 de copii din Calarasi. In acest an aici au venit in vacanta si elevi din Tulcea, Iasi, Bucuresti, Olt si Constanta. Pentru un sejur complet de 6 nopti, pretul de cazare pe serie, cu masa inclusa, este de 270 lei. Alte doua tabere vrincene, care sint in paragina, se afla la Cotesti si la Soveja. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.