Timp Liber

Unde mergem?

Mihaela Beșleagă
15 aug 2008 872 vizualizări
Slavici, celebrat la Panciu Casa de Cultura din Panciu va gazdui in aceasta duminica, 17 august, seminarul intitulat "Ioan Slavici si Panciu", dedicat marelui scriitor. In acest an se implinesc 83 de ani de la trecerea in nefiinta a autorului, care a avut loc pe plaiuri vrincene.

Bolnav si obosit de viata agitata, cu procese si detentii in puscarii, se refugiaza la fiica sa, care traia la Panciu, in podgoria asemanatoare cu Siria natala din judetul Arad. In 1925, la 17 august, trece in lumea umbrelor si este inmormintat la schitul Brazi din Panciu. Slavici (1848-1925) este considerat unul dintre scriitorii clasici, alaturi de Ion Creanga si Mihai Eminescu. Din bogata sa opera amintim nuvelele "Padureanca", "Popa Tanda", "Moara cu noroc", romanul "Mara", povestile "Zina Zorilor" si "Doi feti cu stea in frunte", precum si dramele istorice si memoriile.


Se lasa "Negura" peste Brosteni si Mera

Caravana cinematografica a Casei de Cultura din Odobesti va ajunge in acest sfirsit de saptamina pe Valea Milcovului, la Jaristea, Brosteni si Mera. Astfel, duminica, de la ora 15.00, jarestenii pot urmari filmul "Demon pe doua roti", apoi caravana cu filme va ajunge la Brosteni, de la ora 18.00 si la Mera, la ora 20.00, unde va rula filmul de suspans "Negura". Toate peliculele vor fi proiectate la Caminele Culturale din cele trei comune. La Casa de Cultura din Odobesti, simbata si duminica, de la orele 13.00, 15.00 si 17.00, cei mai mici dintre odobesteni mai ales sint asteptati la cinematograf, pentru a urmari aventurile lui "Indiana Jones". Pretul unui bilet de intrare este de 2 lei. Organizatorii promit ca de saptamina viitoare vor veni cu filme noi.



Transport "moca" la discoteca din Reghiu


Petrecaretii din Focsani care vor sa mai schimbe atmosfera deja obisnuita din cluburile din municipiu, pot face o "escapada" la Reghiu. Pentru a veni in intimpinarea focsanenilor care vor sa se distreze in afara cercurilor restrinse si cunoscute din oras, patronul disco-clubului recent deschis la Reghiu pune la dispozitie transportul dus-intors gratuit. In fiecare simbata seara, doua microbuze preiau clientii din statia Lukoil din centrul orasului, la ora 21.30 si se intorc in Focsani dupa spartul petrecerii, dimineata. "Ideea am pus-o in aplicare in urma cu o luna si jumatate si deja sint tineri interesati, s-a dus vestea in oras. Sint multi clienti care poate nu au masina, sau trebuie sa dea 500.000 de lei vechi la taxi, asa ca se lipsesc. Asa, fiind transportul gratuit, cu banii astia se distreaza, beau un vin. Iar la intoarcere, microbuzul sta dupa clienti", ne-a spus Stelian Mocanu, patronul disco-clubului de la Reghiu. Acesta invita focsanenii sa ii calce pragul clubului, datorita atmosferei linistite, a muzicii pe toate gusturile si pentru ca aici puteti cunoaste oameni din mai multe zone ale judetului, inclusiv de la Odobesti sau Virtescoiu. In plus, sint in negociere concerte pentru sfirsitul lunii august. Trebuie doar sa fiti pregatiti cu o taxa de intrare de 5 lei si mult chef de distractie.



Bilciuri la Reghiu si Vizantea Livezi


Mare sarbatoare populara astazi la Reghiu si Vizantea Livezi, de Adormirea Maicii Domnului, cunoscuta in popor ca Sfinta Maria MareLa serbarea si iarmarocul care se organizeaza cu aceasta ocazie la Reghiu sint asteptati vrinceni de pe toata Valea Milcovului, dar si precupeti din judetele vecine. "La sarbatoarea de Sfinta Marie vin comercianti de la Buzau, Rimnic, de la Matca, cu diferite obiecte de vinzare. Speram sa fie vremea buna si oamenii sa se simta bine", ne-a spus Neculai Nemut, viceprimarul din comuna Reghiu. Si in satul Manastireasca din comuna Vizantea Livezi va fi organizat astazi un iarmaroc, asa cum este traditia de ani buni. La Suraia fusese programat un astfel de bilci pentru ziua de duminica, 17 august, dar autoritatile locale au renuntat in ultimul moment la eveniment, din cauza lipsei de fonduri si au aminat serbarea pentru anul viitor. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.