Timp Liber

Unde mergem?

Mihaela Beșleagă
8 aug 2008 933 vizualizări
Festivalul folcloric Poiana Negari, pe plaiuri jitiene Jitia este in aceasta duminica in sarbatoare. Festivalul folcloric Poiana Negari, ajuns la cea de-a 42-a editie, are invitati de marca, care vor reinvia folclorul traditional autentic, chiar in mijlocul naturii, care aminteste de Vrancea arhaica. Vedeta festivalului este interpreta de muzica populara Margareta Clipa, originara din Bucovina

Vrincenii care vor veni in Poiana Negari ii vor putea asculta si pot incinge hore si sirbe si pe acordurile muzicii lui Nicolae Motei, Aurelia Coliba si Ana-Maria Botezatu. De asemenea, la festival vor participa si ansambluri folclorice din Dumitresti, Jitia, Chiojdeni si Vintileasca. "Speram sa fie vremea frumoasa, pentru ca zona este una deosebita. Oamenii de abia asteapta sa iasa, sa se recreeze, mai ales acum, ca s-a terminat recoltarea griului. Jitienilor le plac traditiile strabune si folclorul traditional", spune primarul Neculai Noaptes. Sarbatoarea va incepe la ora 14.00. Organizatorii festivalului sint Consiliul Local si Primaria comunei Jitia.


Indiana Jones ajunge pe ecrane la Brosteni si Mera


Caravana cinematografica a Casei de Cultura din Odobesti va ajunge in aceasta duminica, 10 august, pe Valea Milcovului, pentru a aduce a saptea arta locuitorilor din Mera, Brosteni si Jaristea. Astfel, de la ora 15.00, caravana va poposi la Jaristea, unde se va proiecta filmul pentru copiii «Eu si monstrul meu». In aceeasi zi, de la ora 18.00, la Brosteni si de la 20.00 la Mera, satenii vor putea urmari aventurile lui «Indiana Jones». Filmele vor fi proiectate la Caminele Culturale din cele trei comune. De asemenea, la Odobesti, simbata si duminica, poate fi vizionat la Casa de Cultura thriller-ul «Negura», de la orele 13.00, 15.00 si 17.00. Pretul unui bilet este de 2 lei.


Transport «moca» la discoteca din Reghiu


Petrecaretii din Focsani care vor sa mai schimbe atmosfera deja obisnuita din cluburile din municipiu, pot face o «escapada» la Reghiu. Pentru a veni in intimpinarea focsanenilor care vor sa se distreze in afara cercurilor restrinse si cunoscute din oras, patronul disco-clubului recent deschis la Reghiu pune la dispozitie transportul dus-intors gratuit. In fiecare simbata seara, doua microbuze preiau clientii din statia Lukoil din centrul orasului, la ora 21.30 si se intorc in Focsani dupa spartul petrecerii, dimineata. «Ideea am pus-o in aplicare in urma cu o luna si jumatate si deja sint tineri interesati, s-a dus vestea in oras. Sint multi clienti care poate nu au masina, sau trebuie sa dea 500.000 de lei vechi la taxi, asa ca se lipsesc. Asa, fiind transportul gratuit, cu banii astia se distreaza, beau un vin. Iar la intoarcere, microbuzul sta dupa clienti», ne-a spus Stelian Mocanu, patronul disco-clubului de la Reghiu. Acesta invita focsanenii sa ii calce pragul clubului, datorita atmosferei linistite, a muzicii pe toate gusturile si pentru ca aici puteti cunoaste oameni din mai multe zone ale judetului, inclusiv de la Odobesti sau Virtescoiu. In plus, sint in negociere concerte pentru sfirsitul lunii august. Trebuie doar sa fiti pregatiti cu o taxa de intrare de 5 lei si mult chef de distractie.


Biletele de odihna va asteapta pina la finele lui august


Astazi este ultima zi in care va puteti cumpara biletele repartizate bugetarilor care au depus cereri la Directia de Munca si Protectie Sociala (DMPS), pentru sejurul la mare sau la munte care incepe pe 16 sau 17 august. De asemenea, luni, 11 august, e termenul limita de achizitionare a biletelor pentru sejurul cu data de plecare 18 august. DMPS Vrancea a repartizat pentru aceasta serie un numar de 82 de bilete de odihna. Beneficiarii au obligatia sa isi ridice biletele cu cel putin 6 zile calendaristice inainte de data inceperii sejurului, in caz contrar acestea sint declarate libere si sint repuse in vinzare. In total, pentru acest an, DMPS a primit de la Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse 1.320 de bilete, repartizate in 14 serii, ultima data de plecare in sejur fiind 11 septembrie. Angajatii intr-o institutie publica au posibilitatea sa plece in vacanta la jumatate de pret, biletul fiind subventionat cu 50% de la bugetul de stat. In acest caz, un bugetar trebuie sa scoata din buzunar pentru un concediu la malul marii sau pe creste de munte circa 180 lei/persoana pentru 6 zile, la un hotel de 2 stele, avind asigurate 3 mese pe zi. Pentru a mai prinde un bilet subventionat pentru un sejur in septembrie trebuie sa depuneti o cerere la sediul DMPS pina pe 22 august. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.