Timp Liber

Cum sa devii inotator de nota 10?

Mihaela Beșleagă
25 iul 2008 1022 vizualizări
Un abonament pentru 10 ore de cursuri de inot la Aqualand costa 100 lei. O stare de bine, stimularea cresterii si dezvoltarii fizice si psihice, dar si combaterea celulitei, se numara printre beneficiile inotului

Vreti sa va balaciti in apa "profesionist", dar nu stiti sa inotati? De curind, baza de agrement acvatica Aqualand organizeaza si cursuri de inot, pentru toate virstele, in premiera in Focsani. Doi profesori cu experienta in acest sport initiaza in miscarea prin apa de la cei mai mici prichindei, pina la oameni in toata firea. Cel mai mic invatacel in ale inotului are 4 ani si jumatate, iar cel mai virstnic 21 de ani. "Cursurile se adreseaza focsanenilor de toate virstele. Cei mai multi dintre cei care s-au inscris au virste cuprinse intre 7 si 14 ani. Ne-am gindit sa initiem aceste cursuri inca inainte de deschiderea parcului, care este axat pe a fi o zona de agrement, sportiva", ne-a spus Lucian Mocanu, unul dintre administratorii Aqualand-ului de pe Bd. Brailei. Un abonament complet de 10 ore , care au loc in 10 zile, costa 100 lei. Cursurile de inot au loc in timpul saptaminii, dimineata, cind parcul acvatic este mai putin aglomerat, asa cum se intimpla in week-end, cind este asaltat de doritorii de plaja si balaceala. Astfel, in aproximativ 2-3 saptamini, cei mici pot invata sa inainteze in apa ca niste pestisori. Cei doi profesori lucreaza cu 5 grupe, alcatuite fiecare din 10-12 persoane.


Avantajele inotului: sanatate si relaxare


Inotul este unul dintre cele mai frumoase si mai eficiente sporturi si se adreseaza tuturor categoriilor de virsta. Inotul acopera necesitatile de baza ale fiintei umane, de la o stare de bine, la o formare integrala a persoanei din punct de vedere motor, cognitiv si afectiv. Puteti alege inotul daca vreti sa va intariti sanatatea, sa va imbunatatiti conditia fizica sau doar pentru o portie buna de relaxare. Cel mai mare avantaj al inotului este ca muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate. Iata citeva dintre beneficiile inotului: o mai buna rezistenta cardio-pulmonara, stimuleaza circulatia sangvina, reduce riscul bolilor cardiovasculare, dezvolta majoritatea grupelor musculare si flexibilitatea, ajuta la imbunatatirea starilor de anxietate si amelioreaza simptomele de depresie, stimuleaza cresterea si dezvoltarea fizica si psihica. Dar nu numai atit. Rezistenta apei determina corpul sa consume mai multa energie pentru a se misca, modelindu-l si ajutind la combaterea celulitei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.