Timp Liber

Biletele de odihna la pret redus nu ii tenteaza pe bugetari

Mihaela Beșleagă
18 iul 2008 1099 vizualizări
1.320 de bilete in statiuni de pe litoral si de la munte i-au asteptat pe salariatii vrinceni de la stat, dar multe au ramas nevindute u pretul biletului subventionat este de circa 180 lei de persoana, pentru 6 zile de cazare la un hotel de doua stele u se mai primesc cereri pina pe 22 august pentru bilete de odihna in septembrie

Biletele de odihna nu sint la mare cautare printre bugetarii vrinceni, dovada fiind faptul ca la fiecare serie au ramas bilete care nu si-au gasit doritori. Se pare ca salariatii din institutiile de stat fie au ales destinatii externe pentru petrecerea concediului, fie au preferat sa ramina acasa. Directia de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Vrancea dispune pentru acest an de 1.320 de bilete in total, pentru statiuni de pe litoralul romanesc si de la munte. Pretul biletului subventionat cu 50% de la bugetul de stat este de circa 180 lei de persoana pentru 6 zile, in functie de locatie si de conditiile de cazare. In acest pret se include cazarea la hotel cu conditii de doua stele si trei mese pe zi. Daca vreti sa luati si copiii in concediu cu dumneavoastra, pentru un copil cu virsta cuprinsa intre 6 si 18 ani pretul unui sejur este jumatate din cel intreg, adica aproximativ 90 lei. Cele mai cautate statiuni sint cele de pe litoral, cu toate ca cererea nu depaseste oferta. Pina in acest moment, toti solicitantii unui astfel de bilet subventionat, daca au intrunit conditiile, au si primit biletele. "Pentru aceasta serie, au ramas patru bilete nevindute, la Eforie Nord, Saturn si la munte, la Voineasa. Din iunie, cind a fost pusa in vinzare prima serie, pina acum, au ramas bilete necumparate la fiecare serie. Daca nu se ridica in termen de sase zile biletele aprobate, acestea se pun pe liber si se revind", ne-a spus Gheorghe Costin, directorul DMPS Vrancea.


Locuri libere si in spetembrie


Angajatii care au depus cereri la DMPS si carora le-au fost repartizate bilete in urmatoarea serie, isi pot incepe sejurul in zilele de 29 si 30 iulie, cu conditia sa isi ridice biletele si sa achite contravaloarea lor pina pe 23 iulie. Pentru aceasta serie au fost alocate 99 de bilete. Pentru plecarea in sejur in zilele de 4 si 5 august, ultimele zile pentru cumpararea biletelor sint 28 si 29 iulie, pentru aceasta serie fiind repartizate 98 de bilete. Pentru a beneficia de un astfel de bilet de odihna, orice angajat bugetar trebuie sa depuna o cerere, insotita de adeverinta de salariat si de copie dupa actul de identitate. Daca vreti sa va petreceti concediul in luna august, trebuie sa inregistrati cererea pina cel mai tirziu la data de 18 iulie, iar pentru septembrie pina cel mai tirziu la 22 august. In cazul cererilor facute pentru copiii care-si insotesc parintii, acestea trebuie sa aiba anexate o copie dupa certificatul de nastere si adeverinta de elev. Beneficiarii biletelor de odihna aprobate trebuie sa se prezinte cu cel putin 6 zile calendaristice inainte de data inceperii sejurului la sediul DMPS, in vederea achitarii biletului. In cazul neprezentarii, biletul va fi redistribuit. Puteti veni la DMPS de luni pina joi, intre orele 9.00-14.30, iar vineri intre orele 9.00-12.30, in ultima zi lucratoare din luna neeliberindu-se bilete. In functie de numarul solicitat in acest an se vor aloca biletele pentru anul 2009. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.