Timp Liber

Start la sezonul de plaja si balaceala!

Mihaela Beșleagă
20 iun 2008 5236 vizualizări
Nisipul plajei de la Doaga si bazinele de inot din Focsani ii asteapta pe vrincenii iubitori de soare si distractie u simbata se deschide parcul acvatic de distractii Aqualand

Soarele se incapatineaza sa se ascunda dupa nori in aceste zile, dar, tocmai pentru a face in ciuda vremii, se pregateste deschiderea sezonului estival, prin amenajarea locurilor de agrement, toate initiative private. Plaja de la Doaga ii asteapta pe pasionatii de inot si bronzat, cu dotari noi. "Avem amenajate spatii speciale pentru baie, avem casute noi care le-au inlocuit pe cele vechi, sezlonguri, umbrelute, terasa cu bar. Am adus si mai mult nisip. Asteptam clientii, numai vremea sa tina cu noi", ne-a spus Marian Tiganescu, administratorul plajei. La acest moment, puteti sa intrati in apa in deplina siguranta, plaja de la Doaga fiind singura autorizata sanitar din Vrancea. Atit apa de imbaiere, cit si cea potabila au fost declarate sigure prin buletinele de analiza ale Autoritatii de Sanatate Publica. In plus, citiva salvamari vor veghea la siguranta inotatorilor care se avinta mai mult in larg, dat fiind ca aici s-au inecat multi tineri in ultimii ani.


Patru piscine in Focsani


In aceasta vara, focsanenii au unde sa mearga sa se bronzeze si sa se racoreasca chiar in oras. De la sfirsitul acestei saptamini se vor inaugura patru piscine publice. In acest week-end, simbata, 21 iunie, isi va deschide portile parcul acvatic de distractii Aqualand, situat linga cartierul ANL de pe strada Brailei, la iesirea din oras spre cartierul Mindresti. Parcul dispune de o piscina cu patru bazine, pe diferite marimi, doua pentru copii, una pentru adulti si una pentru cei care nu stiu sa inoate, dar si un bar acvatic. In aceeasi locatie va fi amenajata o terasa, vor fi amplasate si sezlonguri cu umbrele. Tot aici, copiii pot lua lectii de inot. Si linga restaurantul Romantic se pune la punct un centru de relaxare, cu bazin de inot, situat in mijlocul unei oaze de verdeata. Tot aici va exista si un chiosc pentru plaja privata, daca vreti sa va feriti de privirile indiscrete. Si centrul de agrement Green Paradise, de pe strada Cincinat Pavelescu, in spatele hotelului Solar, detine, inca de anul trecut, o mini-piscina, dar si un iaz, inconjurat de salcii. O alta piscina se amenajeaza si pe Strada Cotesti, linga baza sportiva Dagemar. Locatia va cuprinde o pensiune, cu sauna, terasa si o gradina plina de verdeata. (Mihaela BESLEAGA)



Traseul pentru Bulgaria trece si prin Focsani


u microbuzele care pleaca din Iasi vor opri si in Autogara din municipiu u un bilet pina in Albena costa 85 lei


Vreti sa dati o fuga pina in Bulgaria, pe litoral? Nimic mai simplu. Incepind de astazi, focsanenii care vor sa treaca granita la vecinii din sud au la dispozitie curse zilnice, cu mijloace de transport noi, microbuze de 20 locuri, dotate cu aer conditionat si DVD. Traseul cuprinde principalele orase din Moldova si sud-est-ul Romaniei, fiind programate cite doua curse zilnice pentru plecare si intoarcere, una dimineata si una seara. Plecarile din tara se fac de la Iasi (orele 4.45, 19.00), cu opriri la Roman, Bacau, Focsani (orele 9.02, 23.17), Braila, Constanta, Mangalia si destinatia finala, Albena din Bulgaria (orele 16.16, 6.31). Intoarceri zilnice, pe acelasi traseu: Albena (orele 7.00, 16.45) - Mangalia - Constanta - Braila - Focsani (orele 14.14, 24.00) - Bacau - Roman - Iasi (orele 18.31, 4.16). "Miine (azi, n.r.) va fi prima cursa pe acest traseu. Avem trasee similare, dar ne-am gindit ca multi romani vor sa isi petreaca concediile in Bulgaria si un traseu direct era binevenit. Speram sa avem succes", ne-a spus Enache Chiriac, dispecerul firmei de transport din Braila. In Focsani, microbuzele cu destinatia Albena vor opri la Autogara. Un bilet Focsani - Albena costa 85 lei, iar unul pentru tot traseul, Iasi - Albena, 110 lei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.