Timp Liber

Trenuri de vacanta, pentru litoral

Ziarul de Vrancea
6 iun 2008 989 vizualizări
Incepind cu 15 iunie, debuteaza si sezonul estival pentru CFR, astfel ca vor fi puse in circulatie mai multe trenuri care sa asigure legatura cu litoralul romanesc

Spre Mangalia vor circula sase garnituri din Galati, Suceava Nord, Iasi, Oradea, Satu-Mare sau Buzau, aceasta din urma oprindu-se la Constanta. Vrincenii vor putea merge direct la mare cu Acceleratul 1852/ 1853 Suceava Nord - Marasesti (00.56) - Focsani (01.26) - Buzau - Faurei - Mangalia (08.22), dar si cu Rapidul 13943/ 13942 Satu Mare - Comanesti - Saline - Onesti - Adjud (01.48) - Marasesti (02.20) - Focsani (02.51) - Rm. Sarat - Faurei - Mangalia (09.54). De asemenea, pina pe 7 septembrie vor circula si trenurile retur, A 1954/1851 plecind din Mangalia la 21.25 si ajungind in Focsani la ora 4.51, in Marasesti la 5.22 si Adjud la 5.47. Rapidul 13944/13941 va pleca din Mangalia la 12.55 si va ajunge la Focsani la ora 19.28, in Marasesti la 20.05 si la Adjud la 20.30. CFR reaminteste ca biletele pot fi achizitionate cu 30 de zile anticipatie, dar si cu o reducere de 10% pentru calatoriile dus-intors. Pentru familii sau tineri care vor sa plece in gasca la mare exista si oferta "Minigrup 2-5", care include o reducere de 10% pentru fiecare calator la grupuri de doi adulti, 15% pentru trei adulti, 20% pentru patru adulti, 25% pentru cinci adulti, aceasta in timpul saptaminii. Cartea VSD (vineri, simbata, duminica) ofera posibilitatea de a efectua calatorii la sfirsit de saptamina, timp de o luna, pe o ruta la alegere dus-intors, cu reduceri intre 25-60%. Cartea de calatorie poate fi utilizata pe CFR timp de un an sau 6 luni, la clasa a II-a, pe orice relatie, tariful fiind de 9.100 lei pentru un an si 4.550 lei pentru 6 luni. (Camelia STANILA)



Tabere gratuite pentru studenti


Cu totii simtim deja aerul de vacanta care s-a instaurat odata cu luna cireselor. Cei care asteapta cu cea mai mare ardoare trecerea lunii sint elevii si studentii, care au in fata o vacanta promitatoare. Si cum fiecare se gindeste cum sa petreaca cit mai intens cele doua-trei luni de relaxare, cei care sint inca studenti pot alege una dintre taberele gratuite, fie la mare, fie la munte, in functie de preferinta. Aproximativ 7.700 de studenti din toata tara vor beneficia, in aceasta vara, de astfel de tabere pe culmi de munte sau pe litoral. Agentia pentru Sprijinirea Studentilor (ASS) a repartizat locurile in tabere fiecarei universitati de stat, in functie de numarul de studenti finantati din bugetul statului. In acest an, 2.000 de studenti din toate centrele universitare se vor bucura, in plus fata de 2007, de locuri de cazare in hoteluri aflate in statiuni renumite. Tinerilor li s-au pregatit vacante la Predeal, Sinaia, Zarnesti, Piriul Rece sau Voineasa. Pe litoral, taberele sint gazduite in statiunea Costinesti. Vacanta are o durata de sapte zile, iar prima serie va incepe din data de 14 iulie. Studentii vor beneficia de cazare gratuita si masa in regim "a la carte". Pina pe 11 iunie, cei care doresc sa beneficieze de un loc de tabara vor putea depune cereri la secretariatele facultatilor la care studiaza. Au posibilitatea de a beneficia de bilete, in limita locurilor repartizate, studentii care, dupa anul precedent de studiu, sint integralisti. "Alte criterii de care va tine cont comisia intrunita la nivelul facultatii sint rezultatele obtinute de studentul respectiv la invatatura, performantele acestuia in activitatea de cercetare, dar si implicarea in cadrul diverselor manifestari stiintifice, culturale, artistice sau sportive", spune Laurentiu Georgescu, director ajunct al ASS. Studentii isi vor putea ridica biletele de tabara de la serviciul social al institutiei de invatamint la care studiaza, sau de la alta locatie stabilita de conducerea acesteia. Puteti gasi mai multe detalii in legatura cu acest program pe www.agentiastudentilor.ro. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.