Timp Liber

Elevii de la Pedagogic joaca de-a Bolnavul inchipuit

Mihaela Beșleagă
30 mai 2008 1149 vizualizări
"Prin STEV am invatat sa traiesc viata la maxim, am invatat sa reactionez in fata unor situatii delicate, am invatat sa rid, am invatat sa fiu copil", spune unul dintre cei 13 tineri actori

Cistigatorii de anul trecut ai Stagiunii Teatrale a Elevilor Vrinceni (STEV), elevii de la Liceul Pedagogic "Spiru Haret" din Focsani, sint pregatiti sa isi demonstreze si in acest an talentul, prin punerea in scena a piesei "Bolnavul inchipuit" de J. B. Poquelin (Moliere). Munca in echipa, prieteniile legate, descoperirea tainelor teatrului, sint citeva dintre ingredientele care ii fac pe participantii in acest concurs sa munceasca ore intregi zilnic pentru reusita piesei. "STEV - un profesor il numeste activitate extrascolara, un parinte - o pierdere de vreme, un indrumator artistic - o activitate de performanta. Eu il numesc un stil de a trai. Nu poti depune efortul pentru munca desavirsita pentru acest eveniment decit daca l-ai mai trait, cel putin in inima", ne spune Paul Sava, clasa a X-a E. "Pentru mine STEV-ul nu inseamna numai un concurs intre licee, este si un mod prin care imi descopar latura artistica. Am invatat ce inseamna lucrul in echipa, am cunoscut oameni noi, am invatat sa-i ascult si sa-i accept pe ceilalti de linga mine. Intr-adevar, este o activitate care mi-a umplut timpul intr-un mod placut", marturiseste Alexandra Paunescu, clasa a XI-a E. Repetitiile pentru reprezentatia piesei, care va avea loc joi, 5 iunie, sint in toi si se desfasoara cu entuziasm. "Prin STEV am invatat sa traiesc viata la maxim, am invatat sa reactionez in fata unor situatii delicate, am invatat sa rid, am invatat sa fiu copil", crede Cornel Patrascu, un alt membru al trupei de la Pedagogic. "STEV-ul m-a ajutat sa-mi ocup timpul, sa invat ce inseamna sa muncesti ore intregi zilnic pentru un scop anume, mi-a aratat ce e spiritul si munca in echipa si cum sa fiu responsabil si perseverent in lucrurile pe care le fac, fie pentru mine, fie pentru liceu", a marturisit si Alexandru Munteanu, clasa a XI-a D. Cei 13 actori ii au ca indrumatori artistici pe Claudiu Nistor si Florentiu Octavian Cucu si profesor indrumator pe Carmen Ion. Vor interpreta: Alin Calin (Argan), Alexandra Paunescu (Befalde), Stefania Stan, Nicoleta (Beline), Anca Iancu, Angelica Hirju (Angelique), Carla Fotea (Louisan), Violeta Mocanu (Tainette), Liviu Vieru (Dl. Diaforus), Paul Sava (Thomas Diaforus), Cornel Patrascu (Cleante), Alexandru Munteanu (Dl. Purgan), Marius Lefter (Dl. Benefoi). Piesa "Bolnavul inchipuit" se va juca in cea de-a doua zi a Stagiunii, pe 5 iunie, de la ora 13.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta". (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.