Timp Liber

Excursiile de Ziua Copilului, eclipsate de 1 iunie electoral

Mihaela Beșleagă
30 mai 2008 995 vizualizări
Pentru ca profesorii si parintii sint ocupati duminica cu primul tur electoral, cei mai multi dintre copii mai au de asteptat excursiile u cele mai indragite de cei mici sint zonele Bran-Moeciu, tinutul Neamtului, dar si marile orase din tara u o excursie cu clasa costa intre 20 - 170 lei/copil

Anul acesta, Ziua Copilului corespunde cu primul tur al alegerilor locale, de aceea prichindeii nu prea se pot bucura la maximum de aceasta zi pentru ca fie parintii, fie profesorii insotitori sint in comisiile din sectiile de votare sau sint preocupati de alegeri. Cu toate acestea, parintii care vor sa faca o surpriza de 1 iunie celor mici, pot sa ii trimita intr-o excursie distractiva, pe bani putini. Cele mai cautate si mai iubite destinatii de catre copii sint Bran-Moeciu, datorita frumusetii zonei si a numeroaselor obiective turistice, dar si tinutul Neamtului, Duraul, unde s-au nascut povestile lui Ion Creanga. Litoralul, dar si marile orase ale tarii, cum ar fi Bucurestiul sau Iasiul, sint alte trasee alese pentru excursii de neuitat. "Vineri si simbata mergem cu elevii de la Scoala Marasesti pe traseul Brasov-Bran-Moeciu, cu intoarcere pe Oituz. Vom poposi pe Valea Bangaleasca. Peisajele sint deosebite, de fiecare data excursiile au fost foarte reusite. Duminica, de 1 iunie, vom merge cu copiii mici de la Scoala nr. 10 la Slanic Moldova", ne-a spus Radu Enache, proprietarul unei agentii de turism din Focsani care organizeaza excursii in tara pentru elevii vrinceni. Preturile sint pentru toate buzunarele. Astfel, o zi la Soveja costa 20 lei, iar la Slanic Prahova 25 lei. Doua zile pe traseul Brasov-Bran-Moeciu scot din portofelul parintilor 115-120 lei, iar trei zile, in care sint incluse doua demipensiuni, adica mic dejun, cina, plus transport, costa 170 lei. Excursiile mai "cosmopolite" in strainatate, in Grecia, Turcia, in Alpii Austrieci, in capitalele europene precum Viena, Paris, Londra, costa de la 150 la 600 euro si se organizeaza de la mijlocul lunii iunie pina in septembrie. (Mihaela BESLEAGA)


Tabere de neuitat in Parcul National Piatra Craiului


Va ginditi deja cum sa va petreceti vacanta mare si nu v-a tentat pina acum nimic? Trebuie sa stiti ca pe parcursul unei saptamini, in perioada 23-29 iunie, respectiv 2-8 iulie 2008, se organizeaza o tabara in Parcul National Piatra Craiului, in care sa va petreceti timpul in mod placut in natura, concomitent cu instruirea in alpinism, calarie, educatie ecologica, supravietuire, pescuit, turism si orientare in munte cu si fara busola. "Ne dorim ca la sfirsitul taberei participantii sa dobindeasca noi cunostiinte, sa cistige incredere in fortele proprii, sa constientizeze necesitatea protejarii naturii", spune Bogdan Costescu, unul dintre organizatorii taberei. Se va vizita ultima fierarie traditionala de pe Valea Birsei, dar si muzeele Castelul Bran, Cetatea Risnov, Biserica Neagra, precum si Brasovul vechi, iar seara se poate merge la observatorul de ursi. Cazarea va fi la o pensiune acreditata la trei margarete, iar pretul pentru o saptamina este de 975 lei. Mai multe amanunte despre aceasta tabara gasiti pe www.professionalteam.ro. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.