Timp Liber

Cu cartile pe masa, intre doua sorbituri de cafea

Mihaela Beșleagă
23 mai 2008 1575 vizualizări
Proiectul "Schimb de Carti", ajuns de curind si la Focsani, vrea sa incurajeze cititul, prin intilniri informale intre iubitorii de carte

Un nou proiect cultural inedit pus pe roti si pentru focsanenii pasionati de lectura si discutii de socializare, "Schimb de Carti" isi propune incurajarea cititului, in conditiile in care cei mai multi romani spun ca nu mai citesc deoarece cartile sint prea scumpe. "Schimb de Carti s-ar putea numi la fel de bine «intilnire intre prieteni». Ne adunam intr-un spatiu care este anuntat din vreme pe SchimbDeCarti.ro, asezam cartile pe masa si astfel se leaga conversatii. Conversatii care devin, de la editie la editie, din ce in ce mai animate. Fiecare e liber sa intre in discutii sau doar sa stea si sa asculte, savurind un ceai, bere, cafea, suc, dupa cum ii place. Oricine poate participa la aceste intilniri si e important de inteles ca nu e vorba de un cerc inchis in care toata lumea se cunoaste cu toata lumea", ne-a explicat Ovidiu Miron, coordonator "Schimb de Carti" Focsani. Initiatorii vin in intimpinarea iubitorilor lecturii, prin imprumuturi de carti intre cei prezenti la intilnirile informale, in care se leaga de multe ori prietenii. "Puteti veni si fara carti, doar ca sa ne cunoastem si sa bem un suc impreuna. De asemenea, puteti veni si pleca oricind si puteti lua carti chiar daca n-ati adus nimic in schimb. Gestionam noi circuitul cartilor pe la cititori. Trebuie doar sa va treceti numele si achizitiile pe o foaie de hirtie. Atit e de simplu!", ne mai imbie la citit Ovidiu Miron. Proiectul, care apartine celor de la BookBlog.ro, desemnat in 2007 si 2008 cel mai bun blog de cultura din Romania, se organizeaza in prezent in 16 orase din Romania. Daca va face cu ochiul o asemenea intilnire, puteti intra pe www.schimbdecarti.ro, unde veti putea vedea si poze de la intilniri, inclusiv de la cele din Focsani, care s-au desfasurat in localul Cheers Pub. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.