Timp Liber

Sa ciocnim ouale de Pasti la iarba verde!

Mihaela Beșleagă
25 apr 2008 984 vizualizări
Pensiunile din Vrancea sint ocupate in proportie de 90% u cea mai cautata zona de catre turisti este Lepsa u in zilele de Inviere va recomandam un popas la manastiri, oaze de spiritualitate in mijlocul naturii

V-ati gindit unde va petreceti aceste zile de sarbatoare? Daca nu v-ati decis unde sa evadati, va oferim citeva propuneri, pentru ultima suta de metri. Daca soarele va tine cu noi, un picnic la padure, in mijlocul naturii, este cea mai buna alegere pentru cei mai multi dintre noi. Puneti cozonacul si ouale rosii in cos, pregatiti gratarul si porniti la drum, fie mai aproape de oras, cum ar fi in cringul Petresti sau la Dumbravita, fie alegeti zona de munte. La Soveja si Lepsa puteti intra in contact si cu traditiile populare ale locului, cum ar fi incondeierea oualor, sau puteti gusta o felie de cozonac dospit in albie de lemn si copt in cuptor de lut. Daca nu v-ati facut rezervari din timp pentru un loc de cazare in zona, trebuie sa stiti ca pensiunile vrincene sint ocupate in proportie de 90% si trebuie sa fiti foarte norocosi sa mai gasiti un loc. Pentru siguranta, luati cortul cu voi. Se mai gasesc citeva locuri la pensiunea "Lepsulet" si la Manastirea Lepsa, dar si la Mocaneasa, in zona Focului Viu de la Andreiasu. "90% este ocupat. Au mai ramas camere izolate libere, ici si colo. Mai avem 18 locuri la Mocaneasa, 14 locuri la Lepsulet si la Manastirea Lepsa trei camere cu pat dublu, pentru un grup de 6-10 persoane. Lepsa a fost cea mai cautata zona, locurile pentru Pasti s-au ocupat inca de anul trecut", ne-a spus marti Vasile Bostiog, presedintele filialei Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Vrancea. O persoana a trebuit sa scoata din buzunar pentru o zi de cazare aproximativ 100 lei, iar pachetul complet pentru trei zile, in care este inclusa si masa de Pasti, a costat de persoana 150 lei (la 2 margarete) si 200 lei (la 3 margarete). Pentru zilele sfinte de Inviere va propunem si un scurt pelerinaj la manastirile din judet, adevarate oaze de spiritualitate in mijlocul naturii. Puteti lua Lumina in noaptea de Inviere de la una din cele mai vechi si mai frumoase asezaminte monahale de pe plaiurile vrincene: Dalhauti, Brazi, Trotusanu si Musinoaiele (din zona Panciu), Rogoz (Dumbraveni), Varzaresti, Lepsa sau Cotesti. In speranta ca recomandarile noastre v-au fost utile, va dorim sa va bucurati din plin de aceste zile, care sa va aduca multa liniste sufleteasca! (Mihaela BESLEAGA)



"Ecranul de vacanta", la Odobesti


De sarbatori, vrincenii pot merge la picnic, dar li se ofera si o alta alternativa, in caz ca soarele se va ascunde in nori in aceste zile: vizionarea unui film nou, la cinema. Astfel, cei mai mici odobesteni, impreuna cu parintii, pot urmari vineri si simbata, 25 si 26 aprilie, la Casa de Cultura Odobesti, animatia "Povestea unei albinute", de la orele 13.00, 15.00, 17.00 si 19.00. Luni, 28 aprilie, Caravana cinematografica a Casei de Cultura va poposi mai intii la Dumbraveni, unde de la orele 15.00 va rula pelicula "In numele regelui". In aceeasi zi, mai pe seara, de la orele 20.00, la Caminul Cultural Faraoanele va rula acelasi film. Marti, 29 aprilie, in aceleasi localitati, la Dumbraveni de la orele 15.00 si la Faraoanele de la ora 20.00, va fi prezentat filmul "10.000 i.Hrs", una dintre cele mai noi productii cinematografice ale acestui an. Pentru perioada 1-4 mai, de joi pina duminica, organizatorii au initiat "Ecranul de vacanta", care va avea loc la Casa de Cultura din Odobesti. Micutii odobesteni, care se afla in vacanta, pot vedea desenul animat "Eu si monstrul meu" si filmul "10.000 i.Hrs.", alternativ, de la orele 13.00, 15.00, 17.00, 19.00. Pretul biletului de intrare la toate filmele este de 2 lei. Vizionare placuta! (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.