Timp Liber

De Pasti, muzica sacra si cintece populare

Mihaela Beșleagă
25 apr 2008 1120 vizualizări
Corala Pastorala va cinta "Veniti de luati lumina!" in noaptea de Inviere, la Biserica Sapunari din Focsani u in cea de-a treia zi de Pasti, Ansamblul "Tara Vrancei" va sustine la Bizighesti un recital de muzica si jocuri populare

Invierea Domnului este intimpinata prin spectacole de muzica folclorica traditionala si muzica sacra. Ansamblul Folcloric Profesionist "Tara Vrancei" si Formatia Corala "Pastorala" au agenda plina in aceste zile de sarbatoare. Corala "Pastorala" va incerca sa reinvie spiritul Invierii, prin concertele de muzica sacra pe care le sustine in Saptamina Patimilor. Astfel, astazi, la Biserica Sapunari (de la Teatru), incepind cu ora 17.00, coristii vor interpreta din cintarile specifice, Prohodul si Marea Inviere. Tot astazi, de la ora 18.00, este programat un concert de muzica sacra, dedicat cadrelor militare, la Casa Armatei. Simbata seara, de la ora 23.30, "Pastorala" va fi prezenta la aceeasi Biserica Sapunari, pentru slujba de Inviere. Si dupa Pasti vor continua concertele. Vineri, 2 mai, in ziua in care se sarbatoreste Izvorul Tamaduirii, "Pastorala" va fi prezenta la Manastirea Dalhauti, unde, in prezenta episcopului Epifanie Norocel, va sustine un recital de muzica sacra, cu ocazia hramului manastirii. Ansamblul "Tara Vrancei" a filmat deja la TV Favorit pentru programul de Pasti. Luni, 28 aprilie, cind pe vremuri se tinea traditionala hora a satului, artistii populari vor sustine un spectacol in aer liber, pentru locuitorii din Oancea, judetul Galati. A treia zi de Pasti, marti, 29 aprilie, Ansamblul "Tara Vrancei" va ajunge la Bizighesti, unde va aduce pentru fiii satului un recital de muzica si jocuri populare. Din program nu vor lipsi cintecele pascale. "Vom sustine un moment artistic, care va cuprinde si cintece pascale, asa cum ne sta bine la moment de sarbatoare. Vrem sa aducem, prin cint si joc, bucuria horei satului de odinioara, pentru cei de la sate, acolo unde s-a nascut vesnicia", a spus Maria Murgoci, directoarea Ansamblului "Tara Vrancei". (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.